Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

L'alerta per pluges deixa 20 litres a Vila-real en un matí sense incidències remarcables i bon funcionament del protocol

dimecres, 11 de setembre de 2019

Protocol per pluges setembre 2019

L'episodi de preemergència per fortes pluges decretat per la Generalitat per al dia de hui s'ha saldat, de moment, sense incidències remarcables. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha comprovat, acompanyat pel comissari principal en cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, els punts inundables més conflictius de la ciutat, que aquest matí no ha sigut necessari tallar al trànsit, a excepció del túnel del carrer dels Furs de València, que ha romàs tallat unes dues hores per precaució, si bé les tres bombes del pas han funcionat amb normalitat i han absorbit l'aigua sense majors problemes. 

Els 20 litres registrats en una hora en les estacions meteorològiques de Vila-real no han causat problemes remarcables, amb l'excepció de la caiguda d'un arbre a la plaça de l'Alguer, sense provocar danys materials. "El personal de Policia Local i Serveis Públics ha estat tota la nit i el matí atent a l'evolució de l'episodi i han comprovat camins, barrancs i carrers on solen produir-se majors problemes amb les pluges, que, afortunadament, no s'han produït. Podem dir, doncs, que el protocol ha funcionat amb normalitat, encara que continuem actius i alerta, ja que la Generalitat ha reactivat aquesta vesprada l'alerta taronja a la província", valora Benlloch, que destaca la col·locació, per primera vegada, de semàfors mòbils en les dues entrades del túnel de la carretera de Borriana per a reforçar la seguretat i evitar el pas de vehicles fins i tot quan està tallat a la circulació.

L'alcalde s'ha referit també al servei pioner de ludoteca habilitat per primera vegada pel consistori, per a facilitar la conciliació de les famílies que no tingueren una altra opció per a deixar els seus fills i filles després de la suspensió de classes decretada per al dia de hui. La ludoteca, oberta en horari lectiu ampliat -de 7.30 a 13.00 hores- a l'Agència de Lectura Maria de Luna, ha atés al llarg del matí una quinzena de menors, amb professionals especialitzats, jocs i dibuixos. 

"La seguretat dels menors és la nostra principal preocupació; per això vam decidir ahir decretar la suspensió de les classes, ateses les dades que ens arribaven i la possibilitat que l'episodi s'anara agreujant. Però també som conscients de les dificultats que moltes famílies tenen de deixar els fills quan no hi ha col·legi; per això, per primera vegada, hem oferit aquest servei, en una primera experiència que s'ha saldat amb bons resultats", conclou l'alcalde. El protocol per l'alerta taronja es manté actiu.

Galeria multimèdia

Imatges

Protocol per pluges setembre 2019_1 Protocol per pluges setembre 2019_2 Protocol per pluges setembre 2019_4

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es