Inici -> Àrees -> Educació -> Notícies d'educació

La inversió municipal per a la posada a punt de centres educatius se suma als 2 milions en obres de la Conselleria

tornar Imprimir

dijous, 12 de setembre de 2019

Sala de premsa, Educació

La regidora d'Educació, Aida Beteta, presenta les millores als centres educatius

La inversió municipal per a la posada a punt de centres educatius se suma als 2 milions en obres de la Conselleria

L'Ajuntament de Vila-real ha dut a terme, durant les últimes setmanes, treballs de manteniment i millora als centres educatius de la ciutat amb l'objectiu de garantir la posada a punt de les instal·lacions per al curs escolar que ha arrancat aquesta mateixa setmana. Aquestes actuacions, valorades en més de 20.000 euros, se sumen a les diferents inversions, executades o en procés, que es financen amb càrrec a la Conselleria d'Educació i que superen els dos milions d'euros als col·legis Escultor Ortells, Carles Sarthou i José Soriano.

La regidora d'Educació, Aída Beteta, ha detallat que després de mantenir reunions amb els directors dels centres educatius, es va acordar la realització de diferents actuacions de millora com el condicionament dels patis d'infantil dels col·legis Pasqual Nácher o Botànic Calduch, o l'adequació de la instal·lació de fontaneria també al col·legi Pasqual Nácher, així com al Carles Sarthou. En total, s'han destinat més de 20.000 euros "amb l'objectiu que l'alumnat se senta a gust i garantir una educació de qualitat", ha recalcat l'edil.

Beteta s'ha referit a les crítiques de Partit Popular i Ciutadans en l'arrancada del curs escolar ja que, en la seua opinió, "no responen a la realitat del treball que s'està fent des de l'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-real". Així, ha remarcat que aquesta mateixa setmana l'alcalde, José Benlloch, ha signat la licitació de la reparació del sostre al col·legi José Soriano, un centre que va ser inaugurat el 2011 i que ja presenta deficiències en la coberta. Aquesta obra, que es finança amb càrrec al programa Edificant de la Conselleria d'Educació, té un pressupost de licitació de 212.000 euros. "Les obres al col·legi José Soriano començaran a l'octubre i acabaran al desembre per la qual cosa, a l'inici de l'any, tindrem com a regal que el nou sostre del col·legi estarà construït", subratlla la regidora.

Aída Beteta també s'ha referit a la construcció de l'aulari d'infantil del col·legi Carles Sarthou, unes obres que estan en marxa i que "finalitzaran el pròxim curs", tal com indica l'edil d'Educació. El projecte ha sigut adjudicat per la Conselleria per un import de 1,4 milions d'euros, IVA inclòs. Beteta ha remarcat que "els temps en les obres són els que són i no podem accelerar-los perquè no volem que passe com al col·legi José Soriano, que després de només huit anys ja presenta problemes".

La responsable de la Regidoria d'Educació s'ha referit al col·legi Escultor Ortells, en el qual s'han invertit 440.000 euros en les obres d'urgència després de detectar la presència de ciment aluminós en el forjat sanitari, per la qual cosa "ara tenim un col·legi amb un nou sistema de fontaneria i sanejament i, a més, en el termini de dos anys començaran les obres del nou col·legi Escultor Ortells, inclòs en el pla Edificant". Finalment, Beteta ha anunciat que entre els seus objectius per a la legislatura estarà el "foment de projectes innovadors i projectes relacionats amb la salut i l'esport" per a la millora de la qualitat educativa a Vila-real.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es