Inici

Vila-real legalitza els 'quioscos' de la Maiorasga i la Panderola en regular les instal·lacions i usos als jardins públics

tornar Imprimir

dissabte, 14 de setembre de 2019

Sala de premsa, Urbanisme

Vila-real legalitza els 'quioscos' de la Maiorasga i la Panderola en regular les instal·lacions i usos als jardins públics

L'Ajuntament de Vila-real ha aprovat definitivament la modificació de les normes urbanístiques del Pla general d'ordenació urbana (PGOU) per a regular les instal·lacions i usos compatibles als jardins públics del municipi. Amb aquest tràmit, que ha sigut ja avalat pel Ple Municipal, es regularitza la situació de les edificacions que en l'actualitat hi ha als parcs de la Maiorasga i la Panderola, on l'anterior govern del Partit Popular va autoritzar instal·lacions terciàries de bar amb terrassa malgrat que, tal com explica el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, "la normativa només contemplava quioscos".

Obiol recorda que en jardins de més de 5.000 metres quadrats el PGOU només preveia les instal·lacions tipus quiosc, de xicoteta grandària, però "el PP va assimilar irregularment els quioscos a instal·lacions terciàries comercials", de tipologia de bar amb terrassa, la qual cosa ha comportat problemes en la gestió d'aquests establiments. De fet, l'edil de Territori ha recordat que el Partit Popular "també va assignar sense concurs" la concessió d'aquests bars dels parcs de la Maiorasga i la Panderola, una situació que amb el canvi de normativa també podrà corregir-se. En aquest sentit, el regidor remarca que "totes aquestes irregularitats, tots aquests empastres del PP, fora de la normativa, han implicat problemes als usuaris".

Amb la modificació de l'article 264.2 de les normes urbanístiques del PGOU, "s'aconsegueix la legalitat de les instal·lacions i s'assenten les bases per a una futura adjudicació totalment legal de les concessions". Abans del canvi de normativa aprovat ara per l'Ajuntament, als jardins públics amb superfície major de 5.000 metres quadrats es podien autoritzar determinades construccions com ara quioscos i similars, així com instal·lacions esportives a l'aire lliure. Amb la modificació de les normes, desapareix el condicionant de superfície major de 5.000 metres quadrats i, a més, s'amplien els usos i instal·lacions permesos i es dona cabuda a zones dotacionals esportives i instal·lacions terciàries comercials i recreatives, d'una planta. Finalment, Obiol ha insistit que "aquest equip de govern dona solució a un empastre més del Partit Popular que ha costat car a la ciutat i als usuaris".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es