Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Economia dinamitzarà el Mercat Central amb un servei de cafeteria amb terrassa, àrea de degustació i programació d'oci

dilluns, 16 de setembre de 2019

El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha presentat les novetats per al Mercat Central

La Regidoria d'Economia ha dissenyat un pla d'acció per a rellançar el Mercat Central, tot apostant per un model de gastromercat amb una oferta que atraga un públic més ampli. El regidor responsable de l'àrea, Xus Madrigal, ha presentat la bateria de mesures que inclou la licitació dels llocs vacants del Mercat Central amb importants novetats com la inclusió d'un servei de cafeteria amb terrassa a la nova plaça de Colom.

Madrigal ha detallat que el principal objectiu és "canviar la dinàmica del Mercat Central" i aconseguir la plena ocupació de les parades, ja que en l'actualitat només estan obertes cinc de les onze que hi ha en total. L'edil ha reconegut que en els últims anys l'equip de govern "ha intentat buscar noves fórmules" però "fins ara no hem aconseguit regenerar" aquest espai. Per això, ara s'ha decidit apostar per un model "més sostenible i per a generacions diferents", encara que "sempre tenint clar que la finalitat principal és la venda del producte de proveïment".

La principal novetat és que es licitarà el servei de cafeteria que "ens permetrà servir i cuinar els productes que estan a la venda al Mercat Central i que dotarà d'activitat la nova plaça de Colom", explica. De fet, l'Ajuntament té previst promoure activitats lúdiques i programació musical en aquest espai com a oferta complementària a la gastronòmica. Així mateix, Madrigal ha detallat que també es preveu habilitar una zona amb suports o taules altes perquè els clients pugen consumir els productes que hagen adquirit en les parades.

Millorar la imatge exterior del recinte i eliminar els contenidors soterrats que en l'actualitat són una barrera d'accés a l'entorn del Mercat Central són uns altres dels objectius que s'ha marcat la Regidoria d'Economia. De la mateixa manera, s'estudia aplicar un sistema de regulació horària en el pàrquing subterrani situat sota l'edifici del Mercat perquè "hi haja una major rotació" i d'aquesta manera oferir més facilitats d'aparcament als clients.

El Departament d'Economia treballa ja per a retocar les pliques de concessió de les parades, tal com apunta el regidor, que matisa que, respecte als productes que s'hi podran comercialitzar, "hauran de ser consumibles", i es valoraran aquelles propostes que contribuïsquen a ampliar l'oferta actual del Mercat Central. A més, l'objectiu és també ampliar l'horari actual d'obertura del recinte, especialment els divendres a la vesprada, per a "adaptar-nos a les necessitats del públic més jove", incideix Xus Madrigal. La licitació de les pliques es realitzarà en breu ja que la Regidoria d'Economia preveu que les parades i el servei de cafeteria puguen estar adjudicats de cara a la campanya de Nadal.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es