Inici

Vila-real perseguirà l'abocament de voluminosos amb més accions informatives i actuació policial per a localitzar als autors

tornar Imprimir

dimarts, 17 de setembre de 2019

Sala de premsa, Serveis públics

Presentació de la campanya per a evitar l'abocament de voluminosos

Vila-real perseguirà l'abocament de voluminosos amb més accions informatives i actuació policial per a localitzar als autors

L'Ajuntament de Vila-real, a través de les regidories de Serveis Públics i Seguretat Ciutadana, i en col·laboració amb l'empresa Fobesa, adjudicatària del servei de recollida de residus, ha iniciat una campanya de conscienciació amb l'objectiu d'atallar el problema de l'abocament de voluminosos i estris en la via pública. La principal novetat d'aquesta iniciativa, que s'emmarca en el pla Vila-real + neta, és que, a més de les accions informatives, es reforçarà la vigilància i s'implicarà la Policia Local per a la detecció dels autors d'abocaments incontrolats a fi de sancionar-los en el marc de l'Ordenança de convivència ciutadana.

Així ho han detallat en roda de premsa el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde; la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i el director general de Fobesa, Javier Bartolomé. Segons les dades que ha donat a conéixer el responsable de Fobesa, el 2018, es van realitzar un total de 6.256 recollides, de les quals només el 37% van comptar amb el corresponent avís al servei de recollida gratuït, mentre que en el 63% dels casos es tractava de voluminosos depositats en la via pública de forma incontrolada, majoritàriament al costat dels contenidors de residus. A més, segons les dades de Fobesa, fins al 31 d'agost d'enguany, la recollida de poda i voluminosos s'havia incrementat un 6,79% respecte al mateix període de l'any passat. 

El regidor de Serveis Públics ha insistit que "farem un esforç important per a donar informació però després d'això només quedarà l'acció sancionadora" i ha recordat que es farà especial incidència a recordar la prohibició de depositar aquests estris al costat dels contenidors. D'altra banda, Valverde s'ha referit a altres millores que està implantant la ciutat en matèria de recollida de residus, com el pla pilot de sensors en contenidors que es duu a terme al barri del Pilar "que ens ajudarà a millorar el servei i al fet que la recollida selectiva siga més eficient", al mateix temps que permetrà detectar a aquelles persones que depositen residus fora de l'horari.

La campanya comptarà amb una primera acció informativa, amb el repartiment de més de 20.000 tríptics en els quals es recorden els horaris per a depositar residus orgànics (de 20 a 23 hores), els tipus de contenidors de recollida selectiva, el telèfon per a avisar al servei gratuït de recollida de voluminosos (964 536 761), així com les dades bàsiques de l'Ecoparc, on també es poden depositar aquests estris de forma totalment gratuïta. A més, Javier Bartolomé ha explicat que es col·locaran cartells informatius en els contenidors i un controlador ambiental "es desplaçarà de dilluns a dissabte en una furgoneta per a realitzar labors de vigilància amb la finalitat de detectar punts d'abocament de voluminosos". Quan es detecten estris abandonats, els operaris de Fobesa "procediran a precintar aquests voluminosos i es donarà un període de temps abans de recollir-los perquè els responsables municipals puguen intentar localitzar als autors de l'abocament", assenyala el director general de l'empresa. A partir d'aquest moment, actuarà la Policia Local, segons ha avançat la regidora de Seguretat Ciutadana perquè "les accions que no siguen cíviques s'han de sancionar". Silvia Gómez ha fet una crida a la col·laboració ciutadana i ha recordat que l'Ordenança de convivència ciutadana contempla sancions de fins a 3.000 euros quan es tracta d'infraccions molt greus. "Serem contundents i estem també estudiant mesures específiques per als problemes que es generen en festes, amb l'abandó de voluminosos i la brutícia en algunes penyes", ha recalcat Gómez.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de la campanya per a evitar l'abocament de voluminosos_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es