Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Economia acorda amb el pàrquing de la plaça Major nous descomptes, vals per al comerç i targetes moneder per a dinamitzar el centre i facilitar l'aparcament

dimecres, 18 de setembre de 2019

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d'Economia, ha arribat a un acord amb l'empresa concessionària del pàrquing subterrani de la plaça Major per a l'aplicació d'importants descomptes del 20% i fins al 47% en targetes moneder i un 88% del cost en el cas dels vals dels comerços. L'empresa, APK2, manté també els 30 primers minuts gratuïts al matí i la tarifa plana a les vesprades (de 15.00 a 8.00 h) i per als dies de mercat, que s'incrementa lleugerament des de 2,50 als 3,05 euros.

"Després d'aconseguir un acord amb la concessionària el mes d'abril passat perquè retornara la tarifa plana als 2,50 euros després d'una pujada unilateral i davant la necessitat de l'empresa d'actualitzar ara els preus, hem negociat importants descomptes que beneficiaran diferents col·lectius i la població en general. D'aquesta manera, es compensa també l'actualització de la tarifa plana, després de quasi vuit anys sense revisar-se", valora el regidor d'Economia, Xus Madrigal. La principal novetat que s'introdueix en les tarifes de l'aparcament del centre són les targetes moneder recarregables, amb quantitats de 5 a 50 hores que es van descomptant a mesura que es consumeixen, amb descomptes de fins al 47%. "A aquestes possibilitats se sumen diferents tipus d'abonaments, per a comerços o també per a personal de l'Ajuntament, fins a un 20% de reducció i també vals descompte perquè els comerços puguen repartir entre els seus clients, una opció que hem acordat també amb Ucovi i que pot resultar molt interessant per a impulsar les vendes en els establiments de la zona", argumenta Madrigal. En concret, els comerços disposaran de 3.000 vals de descompte, amb els quals els clients a penes pagaran 0,33 euros per hora d'estacionament (descompte del 88% sobre la tarifa vigent), a partir de la mitja hora gratuïta.

"Volem agrair la col·laboració tant d'Ucovi com de l'empresa concessionària per a aconseguir aquests acords i descomptes, que estem segurs revertiran en una major dinamització del centre, a més de donar resposta a una de les principals demandes ciutadanes, la dotació de llocs d'aparcaments, amb tarifes assequibles adaptades a diferents circumstàncies", valora Madrigal. En aquest sentit, destaquen també un altre tipus d'accions impulsades en els últims anys, com la creació de nous pàrquings gratuïts en superfície, com els del carrer de Jaume Roig i la Panderola.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es