Inici -> Àrees -> Innovació -> Notícies d'innovació

Benlloch anuncia la creació de l'Agència Local d'Innovació per a continuar avançant cap a un nou model productiu

tornar Imprimir

dijous, 19 de setembre de 2019

Sala de premsa, Ajuntament, Innovació

Inauguració de Destaca en Ruta a la Vall d'Uixó

Benlloch anuncia la creació de l'Agència Local d'Innovació per a continuar avançant cap a un nou model productiu

L'Ajuntament de Vila-real farà un pas més en el camí cap a un nou model productiu basat en la ciència i la innovació amb la creació de l'Agència Local d'Innovació, un organisme que aglutinarà els principals actors de l'ecosistema innovador a la ciutat i que seguirà l'exemple de l'Agència Valenciana de la Innovació, creada per la Generalitat Valenciana.

L'alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats de la Innovació, José Benlloch, ha anunciat aquest dijous a la Vall d'Uixó, durant la inauguració de l'esdeveniment Destaca en Ruta, que l'equip de govern ja està treballant en la configuració d'aquesta agència local que implicarà, entre altres, la Cambra de Comerç, el Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI), la Universitat Jaume I, la UNED, la Fundació Caixa Rural Vila-real i la Fundació Globalis.

Benlloch ha participat en la inauguració de Destaca en Ruta, l'esdeveniment impulsat des de l'Ajuntament de Vila-real i la Càtedra d'Innovació Ceràmica de la Universitat Jaume I per a exportar al territori provincial la innovació i la transferència científica. En aquesta ocasió ha recalat a la Vall d'Uixó, on el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha obert la cita, al costat de José Benlloch, l'alcaldessa de la Vall d'Uixó, Tania Baños; la rectora de l'UJI, Eva Alcón, i el president de la Diputació, Josep Martí.

El primer edil ha defensat la necessitat de "crear estructures" que servisquen a les administracions, institucions i empreses per a "trobar-nos, avaluar-nos i tirar avant projectes", una filosofia que, segons Benlloch, va inspirar el projecte Destaca, la primera fira d'innovació i transferència científica de la Comunitat Valenciana, que va nàixer a Vila-real el 2014 de la mà de l'Ajuntament i la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI, que dirigeix el catedràtic Juan Carda. Benlloch ha recordat el gran pas que va suposar obtenir la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació el 2011, perquè va obrir les portes al fet que Vila-real es convertira en subseu de l'UJI.

El primer edil ha admés la complexitat de la primera edició de la Fira Destaca, per les dificultats econòmiques i la limitació de competències que tenen els ajuntaments, i per això reivindica que "els ajuntaments no ens conformem amb les competències del dia a dia, sinó que també som interlocutors vàlids amb els agents econòmics per a no perdre oportunitats i sinergies". A més ha agraït especialment a la Generalitat Valenciana que en la passada edició de la Fira Destaca recolzara l'esdeveniment amb una subvenció de 120.000 euros.

La Fira Destaca, que se celebra a Vila-real amb caràcter biennal, va rebre el 2018 més de 12.000 visitants i 2.000 escolars van participar en les activitats de divulgació científica. El 2017, "es va decidir eixir al territori amb la vocació de compartir -recorda Benlloch- perquè les idees de les administracions és igual qui les genere, han de ser per a tots". Per això, l'alcalde ha dit sentir-se "orgullós" que "aquella idea de Vila-real ara és patrimoni de tots" i s'ha mostrat convençut que "Destaca ha vingut per a quedar-se a la Vall d'Uixó, perquè canviarà el xip de la població i permetrà generar moltes més oportunitats i més sinergies".

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de Destaca en Ruta a la Vall d'Uixó_1 Inauguració de Destaca en Ruta a la Vall d'Uixó_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es