Inici -> Àrees -> Patrimoni -> Notícies de patrimoni

L'orgue romàntic de l'Arxiprestal recupera el seu so després d'una restauració en la qual ha col·laborat l'Ajuntament

dissabte, 21 de setembre de 2019

Inauguració de l'orgue romàntic de l'Arxiprestal_3

La parròquia Arxiprestal de Vila-real celebra aquest dissabte la benedicció i inauguració de l'orgue romàntic després d'un delicat procés de restauració en el qual ha col·laborat l'Ajuntament de Vila-real, a més de la Diputació de Castelló i diferents particulars, empreses i institucions de la localitat. Així, està previst que a les 19.30 hores d'aquest dissabte tinga lloc la benedicció del renovat instrument per part del bisbe de la diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López Llorente, després de la qual es podrà tornar a escoltar el so dels més de 1.400 tubs que componen aquest instrument i que han sigut restaurats pel taller de l'orguener Carlos M. Álvarez.

En la recuperació d'aquest magnífic instrument, que data de 1931 i que està situat al cor de l'entrada principal al temple, han col·laborat particulars, empreses i institucions, entre elles l'Ajuntament de Vila-real que ha realitzat una aportació de 32.000 euros. Després de la benedicció i inauguració d'ahir, la Fundació Caixa Rural de Vila-real patrocina un cicle de concerts que continuarà el 2 de novembre a les 20 hores amb Juan de la Rubia, organista titular de la basílica de la Sagrada Família de Barcelona. El dia 9 de novembre el concertista serà Pedro Alberto Sánchez, organista del monestir d'El Escorial i director de la Setmana Internacional d'Òrgan de Madrid a l'església de San Manuel i San Benito. L'últim dels concerts serà interpretat el 15 de novembre per l'organista titular de la Reial Església de Sant Ginés de Madrid, Felipe López.

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de l'orgue romàntic de l'Arxiprestal_1 Inauguració de l'orgue romàntic de l'Arxiprestal Inauguració de l'orgue romàntic de l'Arxiprestal_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es