Inici -> Àrees -> Esports -> Notícies esports

El Campionat Multiesport Escolar implica 14 centres educatius per a oferir una desena de disciplines esportives

tornar Imprimir

dilluns, 23 de setembre de 2019

Sala de premsa, Esports

Presentació del campionat Multiespor Escolar

El Campionat Multiesport Escolar implica 14 centres educatius per a oferir una desena de disciplines esportives

El Campionat Multiesport Escolar torna a Vila-real en la seua novena edició per a complementar l'activitat física de l'alumnat de la ciutat amb una desena de disciplines esportives i diferents competicions. El regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo, i el responsable del Servei Municipal d'Esports, José Ramón Cantavella, han presentat hui aquesta campanya, que l'any passat va comptar amb la participació de 1.600 escolars.

Serralvo ha apuntat que "des de l'equip de govern vam veure la necessitat de potenciar el Multiesport Escolar i implicar els col·legis en l'activitat esportiva" com una acció fonamental dins de la marca de Ciutat de la Salut i l'Esport. En el Campionat participen els 14 centres educatius de Vila-real i hi ha un comité tècnic, format per professorat d'aquests centres, que s'encarrega de coordinar el desenvolupament d'aquest programa, de la mà del Servei Municipal d'Esports. A més, les activitats estan impartides per una trentena de joves titulats que formen part del programa Becaesport, impulsat per l'Ajuntament de Vila-real per a donar una primera oportunitat laboral als joves que han cursat titulacions de l'àmbit esportiu.

"Educar en esport és fonamental i a la nostra ciutat en som un exemple, ja que tenim ràtios elevades de pràctica d'esport", recalca el regidor, que detalla que "un 93% dels xiquets i xiquetes practiquen algun tipus d'esport, i això fa que els índexs d'obesitat a Vila-real estiguen entre els més baixos d'Espanya". El Campionat Multiesport Escolar està dirigit a l'alumnat nascut entre 2008 i 2013 i les inscripcions estan obertes en els diferents centres educatius fins al pròxim 27 de setembre. Les activitats es desenvoluparan de l'1 d'octubre al 30 de maig de 2020 i consistiran en dos sessions setmanals d'una hora de pràctica esportiva al mateix centre escolar, a les quals se sumen huit jornades de competicions al llarg de tot el curs.

El responsable del Servei Municipal d'Esports, José Ramón Cantavella, ha destacat la importància de complementar l'educació física que s'imparteix als col·legis, "ja que tots sabem que amb dos hores setmanals no és suficient". Cantavella ha posat de rellevància el fet que les activitats del Multiesport Escolar es realitzen al mateix col·legi i que, a més, "no estan enfocades a un únic esport, ja que a aquestes edats l'especialització no té cap sentit. Els xiquets i xiquetes han de divertir-se i practicar diferents esports perquè després puguen triar quin els agrada més". En total, els participants tenen la possibilitat d'entrar en contacte amb fins a quasi una desena de disciplines esportives com ara futbol sala, bàsquet, handbol, natació, rugbi, pilota valenciana, atletisme, waterpolo, colpbol o cros.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es