Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Els Pressupostos Participatius donaran veu al Consell de Xiquets i Xiquetes per a canalitzar les propostes dels més joves

dijous, 26 de setembre de 2019

Reunió del Consell de Participació Ciutadana_2

L'Ajuntament de Vila-real activarà la maquinària per a la confecció dels Pressupostos Participatius aquest pròxim mes d'octubre amb l'objectiu de donar veu als veïns en l'elaboració dels comptes municipals de 2020. El calendari mantindrà l'estructura de les últimes edicions dels Pressupostos Participatius, encara que com a novetat, la Regidoria de Participació Ciutadana implicarà també el Consell de Xiquets i Xiquetes perquè els seus joves components traslladen les seues propostes per a la ciutat.

La regidora responsable de l'àrea, Miriam Caravaca, explica que "l'equip de govern valora el treball que realitza el Consell de Xiquets i Xiquetes per a canalitzar les inquietuds i propostes dels més joves" i afig que "volem que els xiquets i xiquetes tinguen la possibilitat de plantejar projectes per als pròxims Pressupostos Participatius perquè ells també són veïns de la ciutat i estem segurs que poden aportar idees interessants per a millorar el municipi".

El procés de confecció dels comptes participatius es desenvoluparà del 14 d'octubre al 17 de novembre i el primer pas serà obrir la fase de recollida de propostes a la ciutadania -poden participar els veïns censats en la localitat majors de 16 anys- tant per via telemàtica com presencial, a l'oficina d'Atenció i Tràmits de l'Ajuntament de Vila-real. Després d'un primer sedàs tècnic, "per a confirmar que els projectes són competència de l'Ajuntament i són legalment viables", el llistat resultant se sotmetrà al debat en el Fòrum de Pressupostos Participatius, "una jornada de treball en la qual es convidarà al Consell de Participació Ciutadana, al Consell de Xiquets i Xiquetes, i altres associacions amb l'objectiu que realitzen també les seues aportacions i, al costat de les propostes recaptades en la primera fase, configurar la relació final de projectes que se sotmetran a votació popular", detalla Caravaca. El pas final serà tornar a donar veu a la ciutadania a través d'una votació que servirà per a establir l'ordre de prioritat de les actuacions i determinar quins s'inclouran finalment en els pressupostos de l'Ajuntament de Vila-real per a 2020. Està previst que el calendari es tanque el 17 de novembre.

El procés de Pressupostos Participatius serà un dels primers passos que donarà el nou Consell de Participació Ciutadana, que s'ha constituït de nou aquest dijous després del començament de la nova legislatura. En la reunió, presidida per l'alcalde, José Benlloch, s'ha procedit a l'elecció de vicepresident, càrrec que ha recaigut en Joaquín Bartoll, de l'Associació de Veïns del Pilar, així com al nomenament dels representants dels diferents grups polítics. El Consell està format per membres de 31 associacions de la ciutat, sis regidors dels diferents grups polítics i la Presidència.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió del Consell de Participació Ciutadana_1 Reunió del Consell de Participació Ciutadana Reunió del Consell de Participació Ciutadana_3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es