Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Benlloch reitera el seu compromís amb la millora de la plantilla de Policia Local i agraeix el seu esforç per a garantir la convivència

divendres, 27 de setembre de 2019

Celebració de la festivitat del patró de la Policia Local_3

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha reiterat, amb motiu de la festivitat del patró de la Policia Local, el compromís de l'equip de govern amb aquest cos local i la voluntat de "compensar justament" el treball que realitzen els agents. El primer edil, qui ha presidit els actes oficials de la festa de Sant Miquel, ha traslladat l'agraïment als agents pel seu "esforç i dedicació" per a garantir la convivència a la ciutat i els ha demanat "disculpes" per la demora a saldar pagaments pendents d'hores extra, productivitat i ajudes socials que es deuen als funcionaris municipals.

Benlloch ha incidit que la Policia Local és "un dels serveis més benvolguts" pels vila-realencs i "no hi ha res que ens puga doldre més que pensar que no sentiu recompensat el vostre treball". L'alcalde ha recordat que "la situació econòmica municipal és molt delicada i estem tenint molts problemes per a poder fer front als pagaments pendents. Però, malgrat tot, hem fet un gran esforç, renunciant fins i tot a projectes motors del nostre model de ciutat, per a poder avançar una part important dels pagaments en les pròximes setmanes. Agraïsc la paciència i la comprensió de tots els treballadors municipals en aquests moments", ha insistit.

Tant el primer edil com el comissari principal, cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, s'han referit també a la minva d'agents en la plantilla policial a causa de les jubilacions anticipades després de l'entrada en vigor de la nova Llei de coordinació de policies locals, la qual cosa ha derivat en una major càrrega de treball per als agents. "Estem treballant per a cobrir com més prompte millor les places vacants, però no de qualsevol manera; de manera legal i amb les màximes garanties de seguretat jurídica", ha remarcat Benlloch, qui també ha recordat que es treballa en l'elaboració d'una relació de llocs de treball per a l'Ajuntament. Així mateix, ha subratllat que abans que acabe l'any està previst publicar la convocatòria de 9 places d'agent en propietat per a cobrir les jubilacions dels últims mesos.

El primer edil ha valorat el treball dels 104 agents, oficials i comandaments de les 21 unitats del cos municipal de seguretat perquè fan "una tasca fonamental per a garantir la convivència i la seguretat als nostres carrers". Benlloch ha presidit els actes oficials del patró de la Policia Local, acompanyat de la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez; el comissari principal, cap de la Policia Local, José Ramón Nieto; i representants d'altres cossos com la Policia Nacional, Autonòmica, Consorci Provincial de Bombers, Protecció Civil i Guàrdia Civil, a més dels regidors de la corporació municipal.

Després de la missa a la parròquia dels Evangelistes, s'ha realitzat l'habitual formació a la plaça de Sant Ferran, on s'han entregat diferents reconeixements. Així, s'ha fet lliurament d'una placa al policia local jubilat de major edat, Francisco Martín Galán, i s'ha reconegut la trajectòria exemplar dels agents Jesús Izquierdo Zafón, Fernando Rodríguez Lozano, Juan Manuel Ibáñez Bellmunt, Manuel Juan Fortea Nebot i María Lucía Ranilla Verdés. Les distincions a les institucions que col·laboren amb la Policia Local han sigut per a Lucía Bachero, fiscal coordinadora de delictes contra la seguretat viària, i per a la intervenció d'armes de la Guàrdia Civil de Borriana, reconeixement que ha recollit el capità José Jesús Orzaez. Finalment, s'ha entregat també una placa al comissari de la Policia Local Domingo Adán Ortiz, pels serveis prestats com a cap de la Policia Local en l'últim any.

Galeria multimèdia

Imatges

Celebració de la festivitat del patró de la Policia Local_1 Celebració de la festivitat del patró de la Policia Local Celebració de la festivitat del patró de la Policia Local_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es