Inici

Vila-real acull una exposició i una jornada de conferències com a part dels actes oficials de la Generalitat pel 9 d'Octubre

dimarts, 1 d'octubre de 2019

La Generalitat Valenciana ha inclòs també Vila-real en la programació oficial commemorativa del 9 d'Octubre, dia de la Comunitat Valenciana, amb una exposició sobre cartografia històrica del Regne de València i una jornada de conferències en les quals es tractaran temes com la condició jurídica de la dona en els Furs. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, presidirà l'obertura de totes dues activitats, que comptaran amb la participació del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

Així, la seu de la Fundació Caixa Rural Vila-real obrirà les portes aquest divendres 4 d'octubre a les 18.00 hores per a la inauguració de l'exposició "Valentiae Regnum. Col·lecció de cartografia històrica de la Corona d'Aragó (segles XVI-XVIII) de la Universitat Jaume I", una mostra que romandrà oberta fins al pròxim 18 d'octubre. Seguidament, també a l'edifici social de Caixa Rural Vila-real, es donarà pas a les ponències, impartides per professors de la Universitat Jaume I.

Després de l'obertura oficial de les jornades per part de l'alcalde de Vila-real, la primera de les conferències serà "El naixement del Regne de València a través dels Furs", a càrrec del professor d'Història del Dret Vicent Garcia Edo; seguidament, el professor d'Història Medieval Carles Rabassa dissertarà sobre "La formació de les terres de la Plana en temps de Jaume I"; finalment, la professora i vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de l'UJI, Carmen Lázaro Guillamón, impartirà la conferència "La condició jurídica de la dona en els Furs". Està previst que el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, realitze la clausura institucional de l'acte.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es