Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch: "Treballem per a dotar d'una nova regulació a una activitat de 'tardeo' que fins ara no existia i defensar un model de ciutat viva"

tornar Imprimir

dimarts, 1 d'octubre de 2019

Sala de premsa, Ajuntament

Benlloch: "Treballem per a dotar d'una nova regulació a una activitat de 'tardeo' que fins ara no existia i defensar un model de ciutat viva"

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha mostrat aquest matí la seua confiança en la justícia i ha lamentat haver conegut pels mitjans de comunicació la seua suposada citació com a investigat en la querella criminal presentada en període electoral el mes de maig passat per un grup de veïns de la zona d'oci coneguda com les tasques de Vila-real. La citació, que afectaria també la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i quatre empresaris de les tasques, no els ha sigut encara notificada. "Lamente assabentar-me pels mitjans que hem d'anar a declarar quan no tinc accés ni a la querella ni sé de què se m'acusa", apunta.

En tot cas, Benlloch ha defensat l'actuació municipal en tot moment per a adaptar la regulació "a una nova activitat, que fins ara no existia, de tardeo, que demostra que Vila-real és una ciutat viva". "No tenim coneixement de la citació més que pels mitjans de comunicació, encara que sí que hem sabut aquest matí que a última hora d'ahir vam rebre a l'Ajuntament un requeriment per a remetre al Jutjat tot l'expedient", assenyala Benlloch. En aquest expedient, agrega, consten totes les mesures adoptades pel consistori i les actuacions policials per a donar resposta a "una nova realitat social, que, com en tota ciutat viva, genera distorsions". "Hi ha zones de tardeo i de tasques en pràcticament tota Espanya i en totes s'han produït i es produeixen distorsions i qüestions relacionades amb la convivència. No obstant això, només a Vila-real se'ns pretén tractar de delinqüents, presentant una querella criminal personal i obviant la via contenciosa administrativa que, no obstant això, hauria sigut la més lògica i efectiva si el que es pretén és resoldre una situació de convivència", afegeix. 

"Tenim clar que hem actuat sempre de manera responsable, amb els mitjans al nostre abast, i confiem en la justícia, però no podem evitar sentir-nos dolguts perquè s'haja optat per tractar-nos com a criminals en lloc d'asseure'ns a parlar i buscar una solució consensuada, que és en el que des de l'Ajuntament, amb la constitució d'una mesa tècnica, treballem ja des de fa mesos", indica Benlloch. De fet, ahir mateix l'alcalde va mantenir una reunió amb l'advocat extern contractat pel consistori per a analitzar les opcions jurídiques i tècniques, que s'han plasmat en un document d'esborrany que es treballarà en la mesa tècnica convocada per a divendres que ve, 11 d'octubre. 

"El que ací es debat és com regular la vida a les ciutats, si volem defensar un model de ciutat viva com és Vila-real, que és inevitable que genere distorsions com succeeix en molts altres àmbits. Rebem queixes per molèsties cada dia per les penyes, les festes de barri, el mercat ambulant, algunes terrasses, discoteques, els dies de futbol, els actes taurins, els assajos de les escoles de música, les activitats comercials, industrials, per les mascotes... Cada dia mediem i busquem l'equilibri necessari per a una ciutat moderna que oferisca oportunitats. En eixe camí hem estat treballant, amb la idea de modificar les dues ordenances que actualment regulen l'activitat en les tasques per a dotar-les d'una nova regulació més específica per a un tipus d'activitat que fins ara no existia", conclou Benlloch. 

L'alcalde ha volgut agrair el treball de tots els funcionaris municipals, tant en aquest tema com en tots els altres reptes de cada dia. "És curiós que aquesta querella es presente una setmana abans de les eleccions locals passades per a intentar influir en l'opinió pública i ara que hem anunciat que, després del treball d'aquests mesos, posarem una proposta damunt de la taula, es filtra aquesta notícia. No sé quins interessos es persegueixen, però fa mala olor. Tenim l'obligació de buscar l'equilibri entre les activitats econòmiques i la vida de la ciutat i no renunciarem a continuar treballant en la diversificació econòmica perquè la ciutat avance", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es