Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real 'exporta' la innovació local en la IV Trobada d'Alcaldes de la Xarxa Innpulso, amb les polseres d'emergències de Sevi Systems

tornar Imprimir

dimarts, 1 d'octubre de 2019

Sala de premsa, Ajuntament, Innovació

Vila-real ha participat en la Trobada d'Alcaldes i Alcaldesses amb la Innovació_2

Vila-real 'exporta' la innovació local en la IV Trobada d'Alcaldes de la Xarxa Innpulso, amb les polseres d'emergències de Sevi Systems

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat hui en la IV Trobada Alcaldes i Alcaldesses amb la Innovació, organitzada per la Xarxa Innpulso a Madrid. Un total de 32 alcaldes i alcaldesses, juntament amb empreses innovadores dels municipis de la xarxa estatal, s'han donat cita en la trobada, en el qual Benlloch, amb la directora de la Fundació Globalis, María Bellmunt, ha acompanyat a l'empresa local Sevi Systems, guanyadora en els Premis Globalis 2018 en la categoríaVila-real Innpulso. La firma ha presentat en l'escenari madrileny de La Nave el seu projecte PulsID, les polseres d'identificació que l'Ajuntament i la Fundació Caixa Rural Vila-real estan distribuint ja per a facilitar la identificació de col·lectius de risc en situacions d'emergència. 

"L'esforç que hem vingut desenvolupant a Vila-real en els últims anys per a assentar les bases d'un model econòmic basat en la innovació, de la mà de la societat i les nostres entitats, està donant els seus fruits. La millor mostra d'això són les empreses locals que, any rere any, ens acompanyen en aquesta importantíssima trobada amb la tecnologia i la innovació, exposant les seues innovacions davant municipis i empreses de tot el país", assenyala Benlloch, qui recorda que Vila-real forma part de la xarxa Innpulso com a Ciutat de la Ciència i la Innovació des de l'any 2011, convertint-se en la primera ciutat de la província a obtindre aquest distintiu, que va revalidar en 2015. La constitució i presidència de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, la creació de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI o la fira Destaca i els seus esdeveniments satèl·lit Destaca en Ruta, són uns altres dels passos donats per Vila-real en els últims anys en la consolidació del seu model de ciutat innovadora.
L'alcalde ha sigut l'encarregat de presentar a l'empresa Sevi System, una companyia amb seu a Vila-real centrada en el disseny de programari i aplicacions tecnològiques a mesura. 

L'empresa, guanyadora de l'últim premi Globalis en la categoria Vila-real Innpulso, que suposa la representació de la ciutat en l'àmbit de la innovació empresarial en la xarxa estatal, ha presentat el projecte de polseres PulsID, un dispositiu que permete accedir fàcilment a la informació que l'usuari introdueix -contacte, medicació que requereix, etc- en una base de dades a través d'un codi QR, de manera que facilita la identificació de col·lectius com a xiquets, persones majors, amb demència o amb algun tipus de malaltia o al·lèrgies. 

"És un orgull que una empresa com aquesta represente a Vila-real en una trobada nacional d'aquesta envergadura, on ens donem cita municipis i empreses de tot l'Estat. Una oportunitat única de visibilitzar la potència de Vila-real en l'àmbit de la innovació, de conéixer altres projectes i establir sinergies que seran molt profitoses per a les nostres empreses i per al conjunt de la societat de Vila-real", conclou l'alcalde.

La representació de Vila-real en les trobades innovadores de l'any que ve es dirimirà en els pròxims Premis Globalis, que la Fundació Globalis entregarà el 8 de novembre. La sisena edició dels guardons manté oberta la recepció de projectes fins al 13 d'octubre. Enguany, com a novetat, s'entregarà un primer premi valorat en 1.500 euros i un accèssit de 500 euros a empreses que aposten per la innovació i s'atorgarà un altre accèssit de 500 euros a una jove empresa, és a dir, que haja iniciat la seua activitat econòmica amb posterioritat a l'1 de gener de 2012 en territori nacional. A aquests premis se sumarà el Vila-real Innpulso, que concedeix l'Ajuntament, i el Premi Trajectòria en reconeixement a un empresari o empresa de Vila-real destacat.

Galeria multimèdia

Imatges

Vila-real ha participat en la Trobada d'Alcaldes i Alcaldesses amb la Innovació Vila-real ha participat en la Trobada d'Alcaldes i Alcaldesses amb la Innovació_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es