Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch confia en un Govern estable després de les eleccions que done llum verda a la "urgent" comissaria de la Policia Nacional

tornar Imprimir

dimecres, 2 d'octubre de 2019

Sala de premsa, Ajuntament, Relacions institucionals

Actes amb motiu del dia de la Policia Nacional_2

Benlloch confia en un Govern estable després de les eleccions que done llum verda a la "urgent" comissaria de la Policia Nacional

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha reiterat hui amb motiu de la celebració del dia dels Sants Àngels Custodis, festivitat de la Policia Nacional, que l'Ajuntament està en condicions d'oferir al Ministeri de l'Interior un espai per a la construcció d'una nova comissaria i ha mostrat la seua confiança en què es forme un Govern estable després de les Eleccions Generals del 10 de novembre que pose fi a l'actual "incertesa" que impedeix dotar a la ciutat d'aquesta "urgent" i "necessària" infraestructura.

Benlloch ha posat en valor el treball que des de fa 41 anys realitza a Vila-real el Cos Nacional de Policia perquè la ciutat siga més segura i ha agraït la seua dedicació, "més encara, sent absolutament conscients i coneixedors dels pocs recursos que teniu i de les condicions en les quals treballeu", ha dit. En aquest sentit, l'alcalde ha admés que la situació d'inestabilitat en el Govern central en els últims mesos ha impedit portar avant el projecte d'una nova comissaria però ha assegurat que "confiem, a partir de l'11 de novembre, poder posar fi a aquesta greu incertesa i reprendre de manera definitiva les converses amb el Govern per a poder avançar d'una vegada per sempre cap a la urgent i necessària nova comissaria de Policia Nacional de Vila-real". Benlloch ha recordat que per part de l'actual Ministeri de l'Interior "hi ha una sensibilitat en tots els informes, avalada per la pròpia Policia Nacional i tots els seus comandaments, per a donar una solució immediata a la comissaria de Vila-real", però, tal com ha subratllat l'alcalde, "fa falta un interlocutor estable".

Cal recordar que l'Ajuntament té sobre la taula diverses opcions per a la construcció d'una nova comissaria, com la cessió de part del solar de l'aparcament enfront dels jutjats; la cessió d'un edifici privat en desús o fins i tot l'adquisició d'algun solar també pròxim als jutjats. "El Govern ens ha de dir quina opció és viable i serem molt àgils en la cessió", ha reiterat.

Benlloch s'ha referit als nous reptes als quals s'enfronta la Policia Nacional en la seua labor, com els delictes comesos a través d'internet. En aquest sentit, l'inspector cap de la comissaria de Vila-real, Carlos García, s'ha mostrat convençut que la recent incorporació de nous efectius serà clau per a millorar la taxa de criminalitat de l'últim semestre de l'any. Així, tal com ha destacat García, des del mes de juliol, la comissaria de Vila-real compta amb 15 funcionaris més, 11 de nou ingrés, a més de cinc agents en pràctiques. Després dels actes oficials, l'alcalde i l'inspector cap de la comissaria de Vila-real s'han reunit amb alguns dels nous agents que s'han incorporat a la plantilla. L'alcalde els ha donat la benvinguda i s'ha posat a la seua disposició des de l'Ajuntament.

La celebració de la festivitat dels Sants Àngels Custodis ha tingut lloc en el paratge del Termet de Vila-real amb l'assistència de membres de la corporació municipal i altres autoritats. L'ermita de la Mare de Déu de Gràcia ha acollit una eucaristia i seguidament ha tingut lloc l'acte commemoratiu en el qual s'han entregat diferents reconeixements. Eliseo Calduch Beltrán, Roberto Larios Caballero i Celestino Villodre Vidal han rebut la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc; la sotsinspectora Oria Nistal Yáñez ha sigut reconeguda amb la Creu a la Dedicació Policial; i finalment, l'agent José Luis Vicente Saura ha sigut guardonat amb l'Encàrrec de Reconeixement. A més s'han entregat plaques commemoratives a les empreses Carrefour i Facsa per la seua col·laboració amb el Cos Nacional de Policia de Vila-real.

Galeria multimèdia

Imatges

Actes amb motiu del dia de la Policia Nacional Actes amb motiu del dia de la Policia Nacional_3 Actes amb motiu del dia de la Policia Nacional_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es