Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Vila-real ultima la contractació d'obres en camins rurals per 500.000 euros i negocia un conveni d'inversió amb el Consell

dijous, 3 d'octubre de 2019

L'Ajuntament de Vila-real tramita la contractació d'un projecte per a l'adequació de camins rurals que suposarà una inversió de 500.000 euros. Segons ha explicat el regidor delegat de Serveis Públics, Francisco Valverde, es tracta d'una actuació finançada en col·laboració amb la Diputació de Castelló, que aporta 180.000 euros, mentre que els 320.000 euros restants són a càrrec de les arques municipals.

"En aquests moments, el projecte està en procés de contractació perquè com més prompte millor puguen escometre's aquests treballs que permetran la renovació de la pràctica totalitat de vies agrícoles de la zona de l'Horta de Vila-real", ha detallat el regidor de Serveis Públics. De forma paral·lela, i per a complementar aquesta inversió, l'equip de govern està en converses amb la Conselleria d'Agricultura, més concretament amb el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, per a rubricar un "conveni bilateral" entre totes dues administracions que faça possible la inversió per part de la Generalitat Valenciana d'una important quantitat en la millora dels camins rurals del municipi, "que estem negociant perquè siga el més elevada possible", ha recalcat el regidor.

En aquest sentit, Valverde s'ha referit a les afirmacions del Partit Popular després de la publicació de la resolució d'ajudes per part de la Conselleria d'Agricultura per a l'adequació de camins rurals, unes subvencions a les quals finalment Vila-real no ha pogut accedir. L'edil de Serveis Públics ha aclarit que "aquesta subvenció res té a veure amb el conveni que estem negociant amb la Conselleria" ja que "es tracta d'una línia d'ajudes que anualment convoca la Conselleria i a la qual Vila-real sempre opta perquè la nostra prioritat és no perdre cap oportunitat de rebre aportacions d'altres administracions, però les partides són limitades i no som l'única població de la província que ha quedat fora". Vila-real havia sol·licitat 223.000 euros amb càrrec a aquesta ordre d'ajudes del Consell.

"En aquest cas, Vila-real no ha pogut accedir finalment a aquesta subvenció, però això no significa que la Generalitat no estiga invertint ja en la millora dels nostres camins rurals", matisa Valverde. Durant aquest 2019, s'ha executat un projecte de 48.000 euros finançat amb fons del Consell per a actuar en els camins de Molí Llop, Torrehermosa i les Bassetes. Així mateix, s'ultima una altra actuació, per valor també de 48.000 euros, que se centrarà en la reparació del camí de Fornets i el seu entorn.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es