Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Agricultura ecològica, energies renovables i gestió responsable dels residus centren el programa del Mes de la Sostenibilitat

divendres, 4 d'octubre de 2019

El regidor de Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta

El Mes de la Sostenibilitat arriba a la seua quinzena edició amb el repte de continuar sembrant la cultura del respecte al medi ambient i el desenvolupament sostenible. Ponències, debats, activitats en els centres educatius, i una exposició d'art urbà configuren el programa dissenyat per a aquest mes d'octubre per la Regidoria d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient. La campanya finalitzarà el 31 d'octubre amb la tradicional Gala del Mes de la Sostenibilitat.

El regidor responsable de l'àrea, José Ramón Ventura Chalmeta, ha remarcat que el Mes de la Sostenibilitat segueix la senda d'anteriors edicions amb la mirada posada en objectius clau com "el comerç just, l'ús de la bicicleta i els vehicles no contaminants, la rehabilitació d'edificis per a arribar a la despesa zero energètica, els mercats de proximitat, la reducció dels residus i les noves fonts d'energia més sostenibles".

L'edil ha desgranat el programa d'activitats, que ha començat ja aquesta setmana amb la presentació del concurs escolar Joguets amb molta vida, impulsat per la Fundació Tots Units i dirigit a alumnes de 3r a 6é de primària, en el qual es premiaran les creacions de joguets realitzats a partir de materials reciclats. També enfocat als més joves, en aquest cas els alumnes de 4t d'ESO, s'ha convocat el concurs Ciutat de Vila-real cap al desenvolupament sostenible, en el qual els alumnes hauran de "plantejar propostes respectuoses amb la producció, distribució i consum dels aliments, tenint en compte les repercussions socials i ambientals". Per als alumnes de 1r de primària s'ha programat la campanya de reducció d'embolcalls, amb el repartiment de portaentrepans en els diferents centres educatius de la ciutat, que tindrà lloc durant la setmana del 21 al 27 d'octubre.

El Mes de la Sostenibilitat també animarà els veïns a participar activament a través de l'exposició d'art urbà que del 7 al 20 d'octubre decorarà diferents espais públics de la ciutat amb escultures de gran grandària de fruites i verdures pintades per reconeguts artistes urbans. "El públic podrà fer-se fotografies amb les escultures i pujar-les a la pàgina web amb l'etiqueta #HortAttack Reloaded", ha explicat el regidor.

En l'apartat de divulgació, el 8 d'octubre la sala d'actes de la Casa dels Mundina acollirà una taula de debat sobre "Oportunitats de l'agricultura de Km 0 i ecològica a Vila-real", en la qual participaran experts d'institucions, empreses, associacions, i agricultors. Els dies 16 i 19 d'octubre se celebraran dues ponències: la primera, sota el títol de "Valorització de la fracció orgànica dels residus urbans, el gas renovable i sostenibilitat del sector ceràmic", serà a càrrec d'Óscar Bertomeu, enginyer agrònom, gerent de Biovec, enginyeria especialitzada en plantes de biogàs. La segona ponència portarà com a títol "Tenen futur els biocarburants en el sector del transport?", i serà impartida pel professor de la Universitat de Castella-la Manxa Magín Lapuerta.

Després d'un contacontes sobre reciclatge programat per al 26 d'octubre a la Casa dels Mundina, la Gala del Mes de la Sostenibilitat posarà el punt i final a la campanya el dia 31 d'octubre amb un esdeveniment en el qual s'entregaran els premis dels diferents concursos i es realitzarà un repàs de les principals activitats realitzades.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es