Inici

La modernització de polígons pren impuls amb l'inici de les obres en la zona industrial de la carretera d'Onda

dissabte, 5 d'octubre de 2019

Obres al polígon de la carretera d'Onda

Les màquines treballen ja en la millora d'infraestructures en el polígon de la carretera d'Onda a través d'un projecte subvencionat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) que té com a objectiu la modernització de les àrees industrials de Vila-real. Les obres a l'entorn de la carretera d'Onda han començat en les últimes setmanes, una vegada completat el procés d'adjudicació del contracte per un import de 597.278 euros, i s'uneixen a altres dues actuacions en marxa en els polígons de les Voltes i Molí Nou, també finançades en col·laboració amb l'Ivace.

Segons han apuntat des del Departament de Territori que dirigeix el regidor Emilio M. Obiol, en pocs dies des de l'arrancada de les obres a la carretera d'Onda aquestes aconsegueixen ja un 15% d'execució i està previst que en les pròximes setmanes l'empresa adjudicatària multiplique els equips per a accelerar encara més els terminis. En l'actualitat, els operaris se centren en la renovació i canalització d'infraestructures de pluvials i clavegueram en els marges del vial.

El projecte, tal com va anunciar en el seu moment el regidor de Territori, afecta el tram de la carretera d'Onda comprés entre el pont de l'AP-7 i la rotonda que connectarà amb la futura ronda Sud-oest. Les obres contemplen la construcció de dos col·lectors d'aigües pluvials que permetran controlar les inundacions així com una mitjana que separarà els dos carrils, en la qual s'instal·larà enllumenat i s'aprofitarà per a afegir fibra òptica, xarxa telefònica i tots aquells serveis d'obra civil que es precisen. Així mateix, es construiran voreres a banda i banda de la carretera, i en el costat nord anirà paral·lel un carril bici, de 2,5 metres, separat del vial per un parterre amb arbustos. Obiol ha destacat la millora en la mobilitat que suposarà aquesta reforma, facilitant els desplaçaments, tant de vehicles a motor com de bicicletes, que diàriament es realitzen per aquest vial. Així mateix, el regidor ha destacat que l'obra "modernitzarà una de les entrades a la ciutat amb més trànsit".

Amb aquest projecte, la inversió que en l'actualitat executa l'Ajuntament de Vila-real, en col·laboració amb l'Ivace, en els polígons industrials arriba als 2.310.385 euros. Aquesta xifra és la suma de les inversions a la carretera d'Onda i les àrees empresarials de les Voltes (1.70.893 euros) i Molí Nou (642.214 euros).

A més, en breu s'adjudicaran altres dos projectes que han obtingut subvenció de l'Ivace en l'última convocatòria d'ajudes. Es tracta de la millora del polígon de Reg Nou, licitada per 90.450 euros, i l'adequació de l'àrea industrial Travessa, valorada en 178.920 euros. Tots dos es troben en procés de contractació.

Galeria multimèdia

Imatges

Obres al polígon de la carretera d'Onda_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es