Inici

Cultura programa cinc propostes d'arts escèniques per a la recta final d'any a l'espera de reprendre l'Abonament al gener

dilluns, 7 d'octubre de 2019

La regidora de Cultura, Rosario Royo, i el programador de l'Auditori, Tomás Ibáñez

La Regidoria de Cultura ha dissenyat una programació d'arts escèniques amb cinc propostes fins a final d'any que inclouen teatre, música i dansa per a l'Auditori Municipal. La regidora de l'àrea, Rosario Royo, ha defensat "l'aposta clara de l'equip de govern per la cultura" malgrat les dificultats econòmiques que travessa l'Ajuntament i que han impedit, en aquesta ocasió, oferir l'habitual Abonament que inclouria els cinc espectacles a un preu més reduït, un abonament que es reprendrà a partir de gener.

Royo ha comparegut per a explicar la nova programació d'octubre i novembre acompanyada pel programador cultural de l'Auditori, Tomás Ibáñez, i ha destacat l'esforç per a "encaixar" propostes de qualitat dins de les limitacions econòmiques. La regidora ha demanat "disculpes" als usuaris de l'Abonament -a qui ja s'ha remés una carta per a explicar-los la situació- perquè "travessem un moment molt complicat econòmicament a l'Ajuntament, amb la baixada d'ingressos, la pujada de despeses com el tractament de residus i sobretot l'herència de l'urbanisme del PP, que cada setmana ens porta noves sentències que s'han de pagar".

"Demanem la comprensió dels ciutadans", ha remarcat Royo, que ha subratllat que al gener es reprendrà l'Abonament per a la programació del trimestre següent i "es donarà la possibilitat als abonats que puguen canviar d'ubicació al pati de butaques de l'Auditori, si així ho desitgen". De moment, per a les cinc obres programades el públic haurà d'adquirir les entrades per a cada espectacle per separat, encara que la regidora incideix en el fet que s'ha procurat que "el preu siga el més reduït possible, amb un màxim de 15 euros per entrada".

L'obra L'Electe, de l'Horta Teatre, pujarà el teló de l'Auditori el 12 d'octubre, amb els actors Josep Manel Casany i Alfred Picó, una proposta que, segons Ibáñez, és "una de les grans obres de la temporada"; el 26 d'octubre prendrà el relleu Accident, un muntatge de dansa a càrrec de la companyia madrilenya Carabdanza; una adaptació del clàssic Antígona serà la proposta següent en el calendari (2 de novembre), de la mà de Compañía Ferroviaria; la comèdia No hay papel pujarà a l'escenari de l'Auditori les actrius Ángeles Martín i Beatriz Bergamín el 9 de novembre; finalment, la programació d'arts escèniques baixarà el teló el 30 de novembre amb l'espectacle de dansa i música Moments Camut, de la companyia Camut Band.

Tomás Ibáñez ha apuntat que a aquesta programació s'uneix l'Escena Familiar, el cicle dedicat al públic infantil, així com concerts de Spanish Brass i Supramúsica també durant aquesta tardor. "Cal agrair que l'Ajuntament de Vila-real continue apostant per la cultura per a tots els públics i donant cabuda a totes les arts escèniques", ha afegit el programador, que recorda que si Vila-real pot accedir a obres de qualitat és gràcies als convenis de col·laboració amb institucions com l'Institut Valencià de Cultura, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua o el Ministeri de Cultura, a través del programa Platea.

En aquest sentit, la regidora ha recordat que "la despesa en l'àrea de Cultura és de quasi un milió d'euros a l'any", una xifra que no sols inclou la contractació de companyies professionals sinó també el "suport a la creativitat local" i els convenis amb entitats per a "tenir una ciutat viva". Un exemple és el concert, aquest divendres 11 d'octubre, de la Coral Sant Jaume i June a benefici de l'Associació Espanyola contra el Càncer o l'espectacle de playbacks solidaris de la Penya L'Esquella, el 25 d'octubre, a favor de Pintando el camino en rosa.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es