Inici -> Àrees

Vila-real uneix als instituts de la ciutat per a posar en valor l'FP com una formació d'èxit per a la inserció laboral

tornar Imprimir

dijous, 10 d'octubre de 2019

Sala de premsa, Educació

Presentació de les activitats de la Setmana Europea de la Formació Professional

Vila-real uneix als instituts de la ciutat per a posar en valor l'FP com una formació d'èxit per a la inserció laboral

Vila-real unirà als instituts de la ciutat en la celebració de la Setmana Europea de la Formació Professional amb un programa d'activitats que arrancarà dilluns que ve i que té com a objectiu fer visible i potenciar aquesta línia formativa com una opció d'èxit per a la inserció laboral.

La regidora d'Educació, Aída Beteta, ha presentat les iniciatives amb motiu de la Setmana Europea de la Formació Professional, organitzades en col·laboració amb els centres Fundació Flors, IES Miralcamp, IES Francesc Tàrrega i IES Broch i Llop. Beteta ha remarcat que la ciutat compta amb un total de 14 cicles formatius que s'imparteixen en aquests quatre centres i ha incidit que "des de l'Ajuntament de Vila-real creiem en la formació professional com una eina fonamental per a la generació d'ocupació". La regidora d'Educació ha destacat l'esforç que tant el consistori com els centres educatius han fet per a organitzar aquestes activitats, que es desenvoluparan entre els dies 14 i 18 d'octubre, i que suposen un pas més en el compromís de Vila-real com a Ciutat Educadora.

Així, aquest pròxim dilluns 14 d'octubre tindrà lloc a les 11.30 hores a l'Espai Jove la conferència 'Emprendre després de la FP. Una opció d'autoocupació', a càrrec de Toni Climent Ayala. El dimarts 15 d'octubre s'ha programat la jornada central de les activitats, des de les 10 fins a les 14 hores a la plaça Major, amb la participació dels quatre instituts de la ciutat que compten amb oferta de cicles formatius. Cadascun d'aquests instal·larà un estand informatiu i, després de la lectura d'un manifest reivindicatiu, es donarà pas a activitats d'animació amb música, concurs de fotos, globotada, etc. La Setmana Europea de la Formació Professional continuarà el dimecres 16 amb les sessions informatives a l'Auditori a càrrec de l'Associació d'Instal·ladors Elèctrics de Castelló (AIECS) i Creu Roja. Dijous, també a l'Auditori, se celebrarà la taula redona 'Experiències compartides', seguida de la conferència a càrrec del coach Sergio Ayala. La setmana finalitzarà divendres amb la conferència de la coach Gema Font, també a l'Auditori.

Aída Beteta ha estat acompanyada en la presentació d'aquestes activitats per les representants dels centres Fundació Flors, Marga Felipe; IES Francesc Tàrrega, Enriqueta García; i IES Broch i Llop, Esther Meneu, que han desgranat l'oferta formativa dels seus instituts que, al costat de l'IES Miralcamp, suma un total de 14 cicles formatius, de diferents graus, en àrees com ara electricitat, administració, perruqueria i estètica, instal·lacions elèctriques, informàtica, activitats comercials, a més del cicle de grau superior en Animació d'Activitats Físiques i Esportives.

Marga Felipe ha explicat que el centre Fundació Flors compta en l'actualitat amb un professor representant en la plataforma europea de la formació professional i que amb les activitats de la propera setmana es busca "unir tots els centres de Vila-real per a fer-nos visibles a Europa". Marga Felipe ha recalcat que aquestes iniciatives pretenen acabar amb l'estigma de l'FP com a "estudis de segona" i reivindicar que "els nostres alumnes ixen molt ben formats i preparats per a treballar", ja que "aquesta formació és un bon trampolí per a arribar al món laboral". En aquest sentit, tant la regidora d'Educació com les representants dels centres educatius han remarcat la labor que realitzen les empreses per a la formació dels alumnes en els centres de treball.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es