Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

La mesa tècnica aborda la regulació de les tasques per a començar a elaborar una proposta que responga a la nova realitat social

tornar Imprimir

divendres, 11 d'octubre de 2019

Sala de premsa, Ajuntament

La mesa tècnica aborda la regulació de les tasques per a començar a elaborar una proposta que responga a la nova realitat social

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha reunit aquest matí la mesa tècnica de coordinació per a l'adaptació de la normativa a la nova realitat social que ha suposat la zona de tasques a Vila-real, amb l'objectiu de traslladar-li els resultats del primer esborrany preparat per l'advocat extern i continuar avançant cap a una proposta consensuada per a una nova regulació de l'activitat dels locals del carrer del Pare Molina. La mesa tècnica, formada per l'alcalde; la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i membres del departament jurídic, Policia Local, Urbanisme, Sancions i Sanitat, ha debatut durant al voltant de dues hores sobre les diferents opcions plantejades per l'informe extern, que a partir d'ara es treballaran en els diferents departaments per a l'elaboració d'una primera proposta que es traslladarà tant als locals com als veïns de la zona.

"És un tema molt complex, sobre el qual, evidentment, poden haver-hi opinions molt dispars, però, després de la reunió de hui, podem dir que entre els tècnics municipals hi ha ja un cert grau de consens al voltant de la proposta que es plantejarà, en la línia del que ja apuntava l'informe extern de modificar les nostres actuals ordenances de terrasses i de convivència ciutadana per a adaptar la normativa municipal a una realitat social que no existia fins ara, com és la del tardeo i les tasques. Una nova regulació que done resposta a aquesta realitat també nova i que permeta compatibilitzar l'activitat i la convivència en la zona del Pare Molina", assenyala Benlloch. A partir d'ara, una vegada traslladat l'esborrany a la mesa tècnica, els diferents departaments municipals incorporaran les seues propostes. "Del que es tracta ara és d'articular el contingut d'aquesta modificació de les normatives en una primera proposta, que l'advocat portarà als locals i veïns per a tractar de consensuar una nova regulació de l'activitat en la zona", agrega el primer edil.

"El tardeo i la zona de tasques han sorgit fa a penes dos anys a Vila-real i s'han anat consolidant com una activitat d'oci reflex de la ciutat viva i dinàmica que som. Però, com tota nova activitat, genera distorsions per a les quals, dia a dia, tractem de buscar equilibris que garantisquen la convivència. Hem estat treballant en aquesta qüestió des de fa molt de temps, contractant un advocat extern perquè analitzara la situació i presentara una proposta jurídica i tècnica. Aquest informe va arribar fa poc més d'una setmana i hui l'hem debatut amb els responsables tècnics que treballaran, des de ja, en l'elaboració d'una primera proposta", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es