Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

L'Ajuntament de Vila-real facilitarà el pagament fraccionat de l'IBI fins a cinc terminis sense interessos

tornar Imprimir

dilluns, 14 d'octubre de 2019

Hisenda, Sala de premsa, Ajuntament

L'Ajuntament de Vila-real facilitarà el pagament fraccionat de l'IBI fins a cinc terminis sense interessos

La modernització de l'Ordenança fiscal de l'impost de béns immobles (IBI) que ha plantejat l'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-real inclourà entre les modificacions per a facilitar el pagament la possibilitat de fraccionament fins a cinc terminis sense interessos. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, que en aquesta legislatura ha assumit les competències en matèria d'Hisenda, ultima la proposta abans d'elevar-la a la comissió informativa i el Ple, amb els canvis anunciats per a facilitar que veïns i empreses abonen aquest impost necessari perquè l'Ajuntament puga continuar prestant serveis als ciutadans.

Així, a més de les bonificacions anunciades pel primer edil per a incentivar l'activitat econòmica i la creació d'ocupació, també s'incorpora una novetat que permetrà als veïns triar entre pagar l'IBI en un únic rebut o fraccionar l'abonament d'aquest impost, també conegut com a contribució, fins a cinc terminis sense que això supose el pagament d'interessos. En l'actualitat, el fraccionament màxim previst per l'ordenança està fixat en tres terminis. Benlloch ha detallat que la proposta de modificació de l'ordenança fiscal contempla que "els contribuents podran sol·licitar el pagament dels seus rebuts domiciliats en cinc fraccions del mateix import cadascuna d'elles tenint el seu venciment caràcter mensual", que es reportaran a partir del mes de juny durant cinc mesos consecutius, fins al mes d'octubre. L'alcalde ha destacat que "inicialment vam plantejar la possibilitat d'incloure quatre terminis però finalment hem pogut ampliar-lo a cinc, sent sensibles amb aquells veïns i empreses que es troben en situació de dificultat per a fer front a les seues obligacions fiscals".

La modificació de l'Ordenança fiscal de la contribució també introdueix millores en la gestió administrativa interna d'algunes de les bonificacions contemplades en l'ordenança com la de famílies nombroses, així com altres reduccions als immobles d'organismes públics d'investigació i universitats tant públiques com privades o als immobles destinats a lloguer d'habitatge, sempre que el preu del lloguer no supere els límits que s'establiran a través d'una ordenança, entre d'altres bonificacions.

L'Ajuntament de Vila-real aprovarà en el Ple d'aquest mes el canvi en l'ordenança, que inclou també la modificació del tipus impositiu de l'IBI per a incrementar la recaptació d'aquest impost un 10% amb l'objectiu de fer front a les "enormes dificultats econòmiques" per les quals travessa el consistori a causa de la caiguda dels ingressos, l'augment de despeses i "sobretot, l'herència dels empastres urbanístics del PP", tal com remarca l'alcalde, "que ja suma més de 28 milions d'euros pagats per l'actual equip de govern des de 2011, a més d'altres 10 milions del préstec de 20 milions" que també van sol·licitar els populars. Benlloch ha recordat que durant els últims huit anys Vila-real ha mantingut l'IBI congelat i ha recalcat que la pujada del 10% suposa un increment "moderat" tenint en compte que Vila-real és un dels municipis de la província amb la pressió fiscal més baixa, segons l'Informe sobre taxes i quantificació d'impostos municipals de ciutats de l'entorn de Vila-real i de ciutats de la Comunitat Valenciana amb una població similar a Vila-real, elaborat per Germán Orón Moratal, catedràtic de Dret Financer i Tributari de la Universitat Jaume I i Diego González Ortiz, professor titular de Dret Financer i Tributari de la Universitat Jaume I, amb data de febrer de 2019. En aquest sentit, Benlloch incideix en què la pujada del 10% equival a l'IPC acumulat des de 2011.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es