Inici

Benlloch anuncia una taula de coordinació dels instituts d'FP per a reivindicar la formació professional com a estudis d'èxit

dimarts, 15 d'octubre de 2019

Actes de la Setmana Europea de l'FP_3

Els instituts de formació professional de Vila-real s'han unit, juntament amb l'Ajuntament, en una taula de coordinació per a abordar les necessitats de l'FP i reivindicar els estudis de competències vocacionals com una opció d'èxit per al futur. La iniciativa ha sorgit de la celebració a Vila-real de la IV Setmana Europea de l'FP, que ha viscut aquest matí una jornada reivindicativa a la plaça Major, amb taules informatives, activitats i la lectura de les motivacions de quatre alumnes -un per centre- per a cursar formació professional.

La internacionalització, el reciclatge professional, els alts índexs d'ocupabilitat o l'adaptació al mercat laboral són alguns dels arguments que els representants de Fundació Flors, IES Miralcamp, IES Francesc Tàrrega i IES Broch i Llop han anat desgranant com a colofó a un matí lúdic de reivindicació dels estudis professionals. "Aquesta setmana, a tota Europa se celebraran més de mil actes per la setmana de l'FP. A Castelló, la iniciativa de la Comissió Europea només ha tingut el seu reflex ací, a Vila-real, i això demostra que la nostra ciutat té vocació de ser també un referent en aquest tipus de formació vocacional, en la qual encara hem de continuar treballant per a acabar amb l'estigma que es tracta d'estudis de menys nivell que els universitaris o altres àmbits", ha destacat l'alcalde, José Benlloch, en el tancament de la jornada, al costat de la regidora d'Educació, Aida Beteta.

Amb aquest objectiu, l'alcalde ha anunciat la creació d'una taula fixa de coordinació entre els quatre centres que imparteixen cicles d'FP a Vila-real, que es reunirà en pròximes setmanes amb el director general de Formació Professional, Manuel Gomicia, per a avançar en aquesta línia.

Benlloch ha tingut també unes paraules d'agraïment cap al personal docent i directiu dels quatre instituts i, en particular, per a Fundació Flors, centre pioner en la implantació de l'FP a Vila-real. En l'actualitat, a la ciutat s'imparteixen 14 cicles formatius de diferents famílies professionals. La Setmana Europea de l'FP continua amb més activitats als instituts de la ciutat i a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner durant tota la setmana.

Galeria multimèdia

Imatges

Actes de la Setmana Europea de l'FP Actes de la Setmana Europea de l'FP_2 Actes de la Setmana Europea de l'FP_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es