Inici

Serralvo: "Folgado ha d'explicar què sabia dels sobrecostos en el CTE i el col·legi Angelina Abad ara que l'informe de l'UCO revela que Ciegsa va finançar il·legalment el PP"

tornar Imprimir

dijous, 17 d'octubre de 2019

Sala de premsa

Javier Serralvo, portaveu de l'equip de govern

Serralvo: "Folgado ha d'explicar què sabia dels sobrecostos en el CTE i el col·legi Angelina Abad ara que l'informe de l'UCO revela que Ciegsa va finançar il·legalment el PP"

El portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-real, Javier Serralvo, ha demanat hui explicacions al Partit Popular, i més concretament al seu portaveu i president local, Héctor Folgado, per les recents informacions que situen Vila-real en el "mapa escolar de la corrupció". Serralvo s'ha referit a les adjudicacions i sobrecostos d'obres de l'empresa pública Construccions i Infraestructures Educatives de la Generalitat Valenciana (Ciegsa) que, segons informes de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, van servir presumptament per a finançar il·legalment el Partit Popular a la Comunitat Valenciana.

Serralvo ha lamentat que Vila-real aparega en aquesta investigació pels sobrecostos en la construcció del Centre de Tecnificació Esportiva i el col·legi Angelina Abad, dues obres que es van impulsar en l'última legislatura del PP a l'Ajuntament de Vila-real, un mandat durant el qual Héctor Folgado va ser regidor d'Educació i el vila-realenc Alejandro Font de Mora conseller del ram. "L'herència del PP és una hipoteca llarga que continua afectant Vila-real, ara en un tema tan sensible com l'educació", ha denunciat el portaveu del govern local, que ha agregat que "mentre alguns es lucraven amb infraestructures educatives, s'acomiadava professors i no es reforçaven les classes perquè deien que no hi havia diners". Segons Serralvo, "a algú li interessava fer obres faraòniques" i "ara sabem per què, perquè després venien els sobrecostos".

El portaveu de l'equip de govern ha detallat les xifres que apareixen en els informes de l'UCO publicats i que situen en 10 milions d'euros l'encariment del projecte del Centre de Tecnificació Esportiva, inaugurat el 2011 després de dues fases d'obra, "que finalment va costar 30 milions d'euros". "Deu milions de sobrecost en un centre que ara ens toca mantenir a l'Ajuntament i que té importants problemes de goteres perquè tota la coberta del pavelló se sustenta sobre una tela", ha criticat Serralvo. Respecte al col·legi Angelina Abad, la construcció del qual es va desenvolupar entre 2006 i 2008, "quan Héctor Folgado era regidor d'Educació", el sobrecost en l'obra, també gestionada a través de l'empresa pública Ciegsa, es va elevar als 600.000 euros. "Demanem que Folgado explique què sabia d'aquests sobrecostos, ara que els informes de l'UCO revelen que a través de Ciegsa es finançava presumptament el Partit Popular", ha insistit Serralvo.

Així mateix, el regidor socialista s'ha referit també a la "incoherència" de Compromís "que ara diu que no hem de recordar-nos de l'herència del PP, sembla que vulguen blanquejar aquesta herència". Serralvo s'ha preguntat si "és el mateix Compromís que va estar huit anys governant amb el PSPV a Vila-real" al mateix temps que ha remarcat que "la realitat és que encara estem pagant aquesta herència", per la qual cosa "demanem a Compromís que siga coherent amb el que ha fet en aquests huit anys i amb el que diu també el seu partit a València, perquè en el marc autonòmic sí que critiquen l'herència del Partit Popular".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es