Inici -> Àrees

El 400é Aniversari de la beatificació de sant Pasqual amplia la bibliografia del patró de Vila-real amb el llibre 'Memorias de san Pascual', de mossén Vicent Gimeno

tornar Imprimir

dissabte, 19 d'octubre de 2019

Sala de premsa, Ajuntament

L'alcalde rep a mossén Vicent Gimeno

El 400é Aniversari de la beatificació de sant Pasqual amplia la bibliografia del patró de Vila-real amb el llibre 'Memorias de san Pascual', de mossén Vicent Gimeno

El 29 d'octubre de 1618, el papa Paulo V signava la butlla que declarava beat el frare Pasqual Baylón, que uns anys després es convertiria en sant Pasqual i en el patró de Vila-real, la diòcesi de Segorbe-Castelló i el culte eucarístic internacional. L'efemèride ha portat, durant tot l'any passat, la commemoració a Vila-real del 400é Aniversari de la beatificació de sant Pasqual, amb una programació d'actes que culminaran el cap de setmana que ve amb la missa solemne que el bisbe Casimiro López oficiarà a la basílica el diumenge. La vespra, la capella del Crist de l'Hospital acollirà la presentació del llibre Memorias de san Pascual. Tratadico pascualino, obra de mossén Vicent Gimeno Estornell que reuneix per primera vegada en un únic volum tot el publicat i conegut sobre la mort i glòria de sant Pasqual.

L'alcalde de Vila-real i president de la Fundació de Sant Pasqual, José Benlloch, ha rebut recentment l'autor del volum, rector de la capella episcopal del Santíssim Crist de l'Hospital i prior de la Confraria de la Puríssima Sang del nostre Senyor Jesucrist i Verge de la Soledat, i ha destacat la importància de l'obra per a "continuar completant i consolidant una bibliografia potent al voltant de la figura del nostre patró". Amb aquest objectiu, l'Ajuntament col·labora també en la publicació del llibre, que compta entre els seus principals atractius amb el fet de reconstruir les memòries de sant Pasqual en la veu del mateix sant. Per a això, l'autor s'ha servit, per primera vegada, dels manuscrits sobre la vida en el convent conservats per les germanes clarisses. A aquestes memòries en primera persona se suma documentació com les butlles de beatificació i de canonització -traduïda per primera vegada al castellà-, i el relat de fets com els múltiples colpets de sant Pasqual acreditats per l'Església, el significat i història dels cordonets, l'autenticació de les relíquies del sant, les visites reials o les diferents celebracions i centenaris entorn de la seua figura. 

"El treball de mossén Vicent Gimeno ofereix una visió completa, a manera de cartapacio, com ell mateix explica en el llibre, de tot el fins ara escrit i conegut sobre sant Pasqual, particularment després de la seua mort al convent del Roser, a més d'uns altres fins ara inèdits, com la traducció de la butlla de canonització o els textos manuscrits del convent. Un treball ingent que, sens dubte, ens ajudarà a conéixer més i millor la presència de sant Pasqual a Vila-real", assenyala Benlloch, qui, juntament amb el bisbe, col·labora en el llibre amb un breu pròleg introductori. "El nostre objectiu, tant des de l'Ajuntament com des de la Fundació de Sant Pasqual és consolidar una biblioteca àmplia i completa sobre la figura del nostre patró; amb Memorias de san Pascual, avancem un pas importantíssim en aquest compromís, confirmant, una vegada més, que, com més s'investiga i es coneix sant Pasqual, més universal es fa", conclou.

La presentació tindrà lloc el dissabte 26 d'octubre, a les 20.00 hores, a la capella del Crist de l'Hospital, primer lloc de Vila-real que va conéixer sant Pasqual a la seua arribada a la població. El diumenge 27, a les 11.00 hores, el bisbe Casimiro López oficiarà a la basílica la missa solemne que posarà el colofó al 400é Aniversari de la beatificació. Efemèride que s'ha commemorat amb actes religiosos, edició de publicacions, conferències o actuacions com la construcció del centre d'interpretació de la basílica, l'adequació del cor i nàrtex, la recuperació de les campanes i carilló o l'òpera de sant Pasqual, del Fill Predilecte de la ciutat Rafael Beltrán i Jacinto Heredia.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es