Inici

Les Jornades Mengem a Vila-real¿ Olla de la Plana mostren el talent de la restauració local amb 14 propostes gastronòmiques

dimecres, 23 d'octubre de 2019

El regidor d'Economia, Xus Madrigal, i el president de l'Associació Gastronòmica, Ximo Abril

Durant tot el mes de novembre, 14 restaurants de Vila-real oferiran menús especials amb l'olleta de la Plana com a plat estrela en les X Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real¿ Olla de la Plana. El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha presentat la nova edició d'aquesta cita gastronòmica, que compta amb la col·laboració de l'Associació Gastronòmica de Vila-real.

L'acte central de les jornades tindrà lloc el dimecres 6 de novembre, amb la tradicional degustació popular d'olleta a la plaça de la Vila, on se serviran desenes de racions d'aquesta recepta tradicional de la gastronomia vila-realenca a un preu simbòlic d'un euro. Es tracta d'un esdeveniment solidari, tal com ha recordat el regidor d'Economia, ja que la recaptació es destinarà a Càritas. Aquest mateix dia es reunirà el Jurat professional que emetrà el seu veredicte sobre quina és la millor proposta d'olleta de la Plana en aquesta edició.

De l'1 al 31 de novembre, 14 locals de restauració de la ciutat oferiran menús en els quals l'olleta serà el plat central, a uns preus que oscil·laran entre els 12 i els 26 euros. Xus Madrigal ha destacat que "intentem que siguen uns preus assequibles per a arribar al màxim públic possible" i ha assenyalat que aquestes jornades "són un exemple de la dicotomia poble-ciutat que caracteritza Vila-real, ja que tenim la possibilitat de celebrar una jornada més popular oberta a tota la ciutadania i al mateix temps les jornades són un aparador perquè en altres poblacions coneguen el talent culinari de la nostra ciutat". Sobre aquest tema, Madrigal ha recordat que, segons les dades de 2018, el 26% dels comensals que van degustar olleta de la Plana als restaurants de Vila-real eren d'altres municipis. "Som una ciutat dinàmica, emprenedora i volem demostrar el talent de la restauració local", incideix.

El president de l'Associació Gastronòmica de Vila-real, Ximo Abril, ha remarcat la gran acceptació que tenen les jornades entre el públic i ha animat que "proven les diferents propostes que presenten els restauradors ja que encara que la recepta de l'olleta de la Plana és la mateixa, cadascú li dona el seu toc i no totes són iguals".
Tant Madrigal com Abril han apuntat a més el nivell del Jurat professional que premiarà la millor elaboració i que estarà format per la presidenta de l'Associació d'Ames de Casa, Conchita Ibáñez; el professor de l'Escola d'Hostaleria de Castelló, Ignacio Porcar; el xef del restaurant Casa Roque de Morella, Carlos Gutiérrez; l'agricultor i assessor gastronòmic Héctor Molina; i el crític gastronòmic Paco González.

Els restaurants que enguany participen en les jornades són: La Barra del Sedre, Birbar, Defeli, El Gaucho, L'Olivereta, Los Galgos, Al d'Emilio, Lluïsos, La TaVerda, El Miso, Bar Juani, Cuina de Sabors, Nu i La Paca.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es