Inici

Caixa Rural Vila-real culmina el centenari amb un recorregut per la seua història

divendres, 25 d'octubre de 2019

Exposició del centenari de Caixa Rural Vila-real_3

Caixa Rural Vila-real ha finalitzat hui la celebració dels actes del seu centenari amb un esdeveniment en el qual els assistents han rememorat la història de l'entitat a través d'imatges i testimonis de persones rellevants per a la institució. Entre elles, la neta de la primera dona que va treballar a l'entitat, Sonia Giner; el primer secretari de la Fundació Caixa Rural, Pedro Bonet; un antic empleat, Vicent Mata; i l'actual president, Enric Portalés. L'acte també ha comptat amb la presència de l'alcalde, José Benlloch.

En el transcurs de l'acte, el doctor Jacinto Heredia ha donat a conéixer interessants detalls sobre El retrato de San Pascual, de Vicente Carduccio, una de les obres més rellevants de la col·lecció pictòrica de l'entitat. El quadre està cedit indefinidament en el Museu del Pouet del Sant de la basílica de Sant Pasqual.

A continuació s'ha procedit a la inauguració de l'exposició retrospectiva "100 anys en la memòria", que recorre la història de la institució des dels seus inicis fins a l'actualitat. En aquesta mostra, el públic podrà conéixer l'evolució del sector financer en l'últim segle, sobre la base d'instruments com ara màquines d'escriure, targetes i llibretes antigues, bitllets i altres estris relacionats amb Caixa Rural Vila-real i amb l'obra social.

La mostra inclou part de la col·lecció artística de l'entitat, des de pintura i escultura contemporània a obres d'art clàssiques, com el ja esmentat Retrato de San Pascual de Carduccio, restaurat pel pintor vila-realenc Juan Claros. L'exposició comprén també obres de Gimeno Barón, Llorens Poy o l'escultor José Ortells, entre altres artistes.

L'exposició "100 anys en la memòria" estarà oberta al públic en general fins al 17 de novembre, amb una programació de visites guiades per a aquelles persones que estiguen interessades a conéixer amb més detall tot allò relacionat amb Caixa Rural Vila-real, un dels motors econòmics i socials de la ciutat en l'últim segle. Les inscripcions poden realitzar-se en el web de la Fundació Caixa Rural.

Més imatges, en el Flickr de l'Ajuntament

Galeria multimèdia

Imatges

Exposició del centenari de Caixa Rural Vila-real_1 Exposició del centenari de Caixa Rural Vila-real Exposició del centenari de Caixa Rural Vila-real_2
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es