Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Accessibilitat, neteja i mobilitat centren les peticions dels Pressupostos Participatius

dissabte, 26 d'octubre de 2019

Jornada de Pressupostos Participatius_1

Vila-real ha celebrat aquest dissabte la jornada de debat dels VIII Pressupostos Participatius de la qual han sorgit les propostes que finalment se sotmetran a la fase de votació. El fòrum ha tingut lloc a la Biblioteca Universitària del Coneixement i, segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, finalment seran prop d'una vintena les peticions que a partir del dimarts 29 d'octubre i fins al diumenge 3 de novembre es podran votar per a decidir quines són més prioritàries per a la ciutadania.

La jornada, en la qual han participat al voltant d'unes 30 persones, entre veïns que havien presentat propostes, associacions i representants del Consell de Xiquets i Xiquetes, s'ha desenvolupat en tres grups de treball que han posat sobre la taula noves propostes i han debatut sobre les peticions rebudes durant la primera fase dels Pressupostos Participatius. De les 26 propostes que es van presentar a l'Ajuntament en la primera fase, després del cribatge d'aquelles que no eren tècnicament viables, i una vegada incorporades les noves idees plantejades en la jornada de hui, finalment seran prop de vint les demandes que passaran a la fase final, segons indica la regidora de Participació Ciutadana.

Quant al contingut de les propostes, Caravaca destaca que els veïns "demanen qüestions del dia a dia". Així, les millores en voreres per a garantir l'accessibilitat, mobilitat, neteja de solars, accions contra la brutícia de les mascotes en la via pública o augment de contenidors centren el llistat de demandes ciutadanes.

Entre les qüestions plantejades destaca l'adequació i ordenació de l'aparcament situat al costat del Centre de Salut de la Bòvila; continuar amb el Pla d'adequació de voreres per a garantir l'accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda; la millora de senyals de trànsit com a semàfors i la col·locació d'espills en alguns encreuaments; el foment de la inclusió sociolaboral per a persones discapacitades; l'impuls de campanyes de sensibilització i sancions per a tallar la brutícia de les mascotes en la via pública; incrementar els contenidors de residus orgànics en alguns punts de la ciutat; estudiar fórmules per a premiar els ciutadans que més reciclen; neteja de solars al voltant del col·legi Botànic Calduch, millores en enllumenat o renovació de voreres.

A partir d'aquest dimarts 29 d'octubre s'obrirà el procés de votació que permetrà establir el rànquing de demandes amb més suport veïnal perquè puguen ser tingudes en compte de cara a l'elaboració dels pressupostos municipals de 2020. La votació estarà oberta fins al diumenge 3 de novembre de manera telemàtica, a través de la pàgina web de l'Ajuntament de Vila-real, en l'enllaç pressupostosparticipatius.vila-real.es

Galeria multimèdia

Imatges

Jornada de Pressupostos Participatius
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es