Inici -> Àrees -> Noves tecnologies -> Notícies

L'Ajuntament de Vila-real impulsarà un observatori sobre l'ús responsable de les noves tecnologies

dilluns, 28 d'octubre de 2019

Visita a l'aula mòbil del Smartbus de Huawei

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat hui que l'Ajuntament treballa en la creació d'un observatori sobre l'ús responsable de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en el marc del conveni subscrit entre el consistori vila-realenc i la multinacional Huawei per al desenvolupament del projecte de ciutat intel·ligent.

Benlloch ha donat a conéixer aquesta iniciativa durant la visita que ha realitzat a l'aula mòbil del Smartbus de Huawei, instal·lat a la plaça de l'Estadi de la Ceràmica, un projecte educatiu que la multinacional està duent a terme per a formar els joves en el bon ús de les noves tecnologies. El primer edil, que ha estat acompanyat del regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, i la regidora d'Educació, Aida Beteta, ha apuntat que "estem en una revolució digital, de la informació i les tecnologies, i les actituds dolentes per a la convivència es poden multiplicar donada la capacitat per a arribar a més gent".

Per això, ha assenyalat que el conveni de col·laboració amb Huawei suposa "una excel·lent oportunitat per a desenvolupar un treball d'educació i formació de la societat". A més d'aprofitar les eines que ja ha desenvolupat Huawei per a realitzar una labor de sensibilització i educació de manera permanent a la ciutat, l'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-real impulsarà la creació d'un òrgan de caràcter acadèmic.

Així, Benlloch ha explicat que l'observatori sobre l'ús responsable de les tecnologies de la informació i la comunicació implicarà la universitat, administracions públiques, empreses locals, centres educatius, així com al centre de dia Lluís Alcanyís, que està abordant qüestions relacionades amb l'addicció a videojocs i altres problemàtiques vinculades a l'ús de les noves tecnologies. Segons les dades d'una enquesta realitzada l'any passat per la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives, el 94% dels adolescents vila-realencs tenen telèfon mòbil i l'edat en la qual comencen ja a tenir un dispositiu per a ús propi són els 10 anys.

L'observatori tindrà una vocació acadèmica, "amb capacitat per a emetre informes i realitzar un treball de recerca per a establir una metodologia sobre els riscos existents i la formació necessària en aquest camp" i l'alcalde aspira al fet que es convertisca en un referent en la investigació d'aquesta matèria. Finalment, l'alcalde ha apuntat que també es convidarà a formar part de l'observatori a la Policia Nacional i Local, davant les dades que mostren que en els últims tres anys s'ha multiplicat per tres el nombre de delictes a través de xarxes socials i altres plataformes d'internet. Davant aquesta situació, Benlloch ha subratllat que "no ens hem d'espantar" sinó que "hem de treballar i formar a la societat per a un bon ús d'aquestes tecnologies".

En aquest sentit, la responsable de Responsabilitat Social Corporativa de Huawei Espanya, Valerie Sosto, ha manifestat el compromís de la multinacional amb l'educació de la societat digital, especialment dels més joves, per a "assegurar-nos que aquesta societat avance coneixent els riscos en matèria de ciberseguretat i protecció de dades".
El Smartbus de Huawei és un projecte educatiu de la companyia dirigit a escolars que promou un ús segur i responsable de les noves tecnologies entre els xiquets i adolescents de 9 a 13 anys d'edat.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita a l'aula mòbil del Smartbus de Huawei _2 Visita a l'aula mòbil del Smartbus de Huawei _1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es