Inici

L'EASD de València exporta a congressos de caràcter internacional l'experiència de col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-real

divendres, 1 de novembre de 2019

L'experiència de col·laboració entre l'Ajuntament de Vila-real i l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València (EASD) per a canalitzar el talent dels alumnes a través de propostes innovadores d'arquitectura efímera, decoració i mobiliari urbà estarà present en dos congressos de caràcter internacional que tindran lloc durant aquest mes de novembre. La proposta innovadora per a unir sinergies entre l'administració local, l'EASD i empreses de l'àmbit local ha sigut seleccionada per a la seua difusió en dos certàmens en els quals es donaran cita destacats centres d'ensenyament.

La professora de l'EASD Marina García-Broch serà l'encarregada d'exposar en tots dos congressos els fruits del conveni anual que manté l'Ajuntament de Vila-real amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny. Així, del 20 al 22 de novembre, participarà en la VIII Trobada BID (Biennal Iberoamericana de Disseny), que se celebrarà en la Central de Diseño Matadero de Madrid. Tal com explica la professora, "la Trobada BID és una plataforma de reflexió i debat de la comunitat iberoamericana de centres d'ensenyament de disseny, convocada per DIMAD en el marc de la Biennal Iberoamericana de Disseny a través d'una convocatòria oberta a tots els centres formatius iberoamericans". La Trobada BID pretén "continuar donant suport i difonent bones pràctiques que mostren com articular de manera clara l'energia creativa del disseny i la seua qualificada aplicació per a crear una societat millor".

García-Broch va presentar una comunicació que va ser seleccionada per a participar en aquesta trobada titulada: 'Workshop intensiu a la BUC, per mitjà de l'acord de col·laboració EASD València i Ajuntament de Vila-real'. Així, la professora detallarà l'experiència i els resultats del taller intensiu que van realitzar l'any passat els alumnes de l'EASD a la BUC i que va donar com a resultat la decoració de la façana de l'edifici amb peces de ceràmica en forma de flor de taronger.

D'altra banda, García-Broch exposarà, a més, el treball Design and manufacturing workshop using the design thinking methodology, fruit de la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real amb les escoles de disseny, dins de l'apartat Creativity and Design Thinking en el congrés ICERI 2019 (the 12th annual International Conference of Education, Research and Innovation), que tindrà lloc a Sevilla del 10 al 13 de novembre.

El consistori vila-realenc ha renovat el conveni anual amb l'EASD, valorat en 12.500 euros, que inclou a més la realització d'un nou taller intensiu els pròxims 4 i 5 de novembre a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), i s'emmarca en l'estratègia de Ciutat de la Ciència i la Innovació i Ciutat Educadora. Durant aquests dos dies, alumnes de l'EASD s'enfrontaran a un nou repte creatiu, per a crear propostes d'art urbà o interiorisme en algun espai públic o edifici de la ciutat.

L'acord amb l'EASD té com a objectiu canalitzar el talent dels alumnes per a realitzar propostes de mobiliari, decoració i interiorisme, utilitzant materials i tècniques, en edificis i espais públics de la ciutat. El nou acord de col·laboració va arrancar el mes de setembre passat amb una intervenció a l'Espai Jove, on els alumnes participants van exposar un total de 37 obres, entre maquetes i panells, amb dissenys d'interiorisme i decoració per a aquest edifici de l'avinguda de França.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es