Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

L'actor Víctor Palmero 's'emmanilla' a l'edició més terrorífica del Festival Cineculpable

tornar Imprimir

dilluns, 4 de novembre de 2019

Joventut, Sala de premsa

Víctor Palmero junt a la regidora de Joventut i la coordinadora de Cineculpable

L'actor Víctor Palmero 's'emmanilla' a l'edició més terrorífica del Festival Cineculpable

El personatge d'Alba Recio, filla transsexual d'Antonio Recio en la famosa sèrie de Telecinco La que se avecina, li ha donat projecció a una carrera escènica gestada a foc lent i amb pas ferm. Perquè Víctor Palmero (Onda, 1989) va saber des de ben xicotet que volia ser actor. Des de ja mateix suma un nou plus al seu prometedor horitzó cinèfil: ser el Culpable de la 22a edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable, que aterrarà a l'Auditori del 25 al 29 de novembre de 2019 disposat a retre culte al seté art en xicotet format.

La coordinadora del certamen, Sonia de la Vega, i la regidora de Joventut de Vila-real, Anna Vicens, han donat a conéixer aquest dilluns el nom de l'encarregat d'apadrinar Cineculpable 2019 i de posar-se les manilles amb les quals el festival va esculpint any rere any el seu fructífer palmarés. Víctor Palmero, present en la seua posada de llarg oficial com a Culpable 2019, assumeix el repte en una edició que posa la directa amb 345 curtmetratges presentats a concurs i un fil conductor inspirat en les criatures del cinema de terror, com revela el cartell que la il·lustradora Laura Castelló ha construït a partir de Los pájaros de Hitchcock.

Això d'emmanillar-se a l'edició més terrorífica del certamen de curts és, diu Palmero, "un honor". Reconeix que ja des de xicotet sentia curiositat per saber "què seria això de Cineculpable" quan passava amb els seus pares per davant del grafit del festival que hi ha a la ciutat, "i ara no sols ho sé, sinó que seré el Culpable d'enguany". "Em fa molta il·lusió perquè a més em sent identificat amb aquest punt canalla i irreverent de Cineculpable. Quin altre festival pot presumir de premiar els seleccionats amb unes manilles? És genial!", ha dit. Palmero ha destacat durant la seua intervenció el "bon moment de creació" que travessa el panorama audiovisual valencià lligat a l'aposta de la nova televisió autonòmica. "Veig un esforç al·lucinant per part de les productores i professionals de la nostra terra, veig creativitat amb pocs mitjans i pressupostos ajustats... i sí que veig un repunt de la nostra professió després dels anys de tancament de Canal 9. Espere que el públic sàpia veure'l i valorar-lo també", ha indicat.

La regidora de Joventut ha ressenyat que és "un plaer per a la ciutat que un actor de la terra siga enguany el Culpable" i ha recordat que Palmero ha rebut amenaces pel paper de transsexual en La que se avecina, uns fets que "condemna profundament" el consistori vila-realenc, "que sempre ha mostrat el seu suport al col·lectiu LGTBi".

Per a Sonia de la Vega, que Víctor Palmero, "un actor de la nostra província amb una projecció nacional tan important com la seua siga Culpable és el més desitjable en el nostre festival. Cineculpable és un certamen internacional però el nostre és el nostre i ens agrada donar suport als realitzadors, tècnics i actors d'ací igual que el nostre festival se sent abrigallat per ells", ha indicat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es