Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real reprén la comissió especial per a continuar treballant per la convivència entre veïnat i penyes

dilluns, 4 de novembre de 2019

La comissió informativa especial per a garantir la convivència entre penyes i veïnat tornarà a constituir-se de manera oficial en aquesta legislatura per a continuar treballant per compatibilitzar l'activitat dels casals, tant en festes com durant la resta de l'any, amb el descans dels residents. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat que convocarà per a dimarts que ve 19 de novembre a les 14 hores la reunió constitutiva de la Comissió Informativa Especial per a la Regulació de la Normativa de Convivència amb les Penyes, la primera després de les passades eleccions municipals.

Benlloch presidirà aquesta primera reunió del mandat que servirà per a reactivar aquest òrgan, format per representants dels grups polítics municipals, de manera proporcional a la seua presència en el Ple. La coordinadora general d'Alcaldia i regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, en qui delegarà l'alcalde per a presidir les reunions de la comissió a partir de la seua constitució, explica que la comissió "es reprén després de les eleccions, adaptant la seua composició als grups que han obtingut representació en el Ple". La regidora afig que "una vegada constituïda, es reprendrà el calendari de convocatòries per a valorar les accions dutes a terme en les passades festes patronals, tant al maig com al setembre, i acordar noves mesures, tot amb l'objectiu d'adaptar l'actual normativa a la nova realitat dels casals i solucionar els problemes d'incivisme i molèsties, especialment en algunes zones de gran concentració de penyes". 

Una vegada constituïda la comissió, en les posteriors reunions es convidarà també a assistir als col·lectius implicats, com la Junta de Festes, la Comissió de Penyes i representants del Consell de Participació Ciutadana, a més dels tècnics dels departaments municipals, com es feia en l'anterior mandat.

Gómez ha recordat algunes de les decisions adoptades en els últims mesos com el reforç de les mesures per a tallar el problema de la brutícia i residus en la via pública, incrementant les labors de neteja i instal·lant WC químics en les zones més concorregudes, així com la campanya especial per a combatre l'abocament de voluminosos. A més, també es va acordar l'obligatorietat que totes les penyes tinguen el seu casal inscrit en el Registre Municipal, "una mesura que ha ajudat a actualitzar el cens de casals i a facilitar la labor de control de la Policia Local", ha assenyalat la regidora.

La Comissió Informativa Especial es va crear a principis de 2019 amb la finalitat d'adaptar la normativa municipal, recollida en l'Ordenança de convivència ciutadana, a partir del consens entre els diferents grups polítics i dels agents socials implicats en la problemàtica.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es