Inici

Les penyes de Vila-real reciclen 9.368 envasos de vidre amb la campanya La Penya Recicla d'Ecovidrio

tornar Imprimir

dimecres, 6 de novembre de 2019

Medi Ambient, Sala de premsa

Entrega del premi La Penya Recicla a la peña La Contra

Les penyes de Vila-real reciclen 9.368 envasos de vidre amb la campanya La Penya Recicla d'Ecovidrio

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-real, ha fet lliurament del premi del concurs La Penya Recicla posat en marxa durant les festes patronals de setembre, gràcies al qual s'han aconseguit reciclar 2.458,8 quilograms de residus d'envasos de vidre, l'equivalent a 9.368 envasos.

La iniciativa, que es va desenvolupar durant les festes patronals els dies 31 d'agost, 3 i 7 de setembre, va reptar a totes les penyes del municipi a participar en el concurs i competir entre elles per a reciclar el major nombre de quilograms de vidre en la bàscula gegant instal·lada per Ecovidrio durant els dies de duració del concurs.

La penya guanyadora del concurs La Penya Recicla és La Contra, que va ser la que més vidre va portar a la bàscula gegant instal·lada cada dia en un punt de la localitat.
El premi, que entrega Ecovidrio, consisteix en un lot complet de productes de la terra envasats en vidre per a la penya més recicladora. Tota la informació de l'acció es troba disponible en www.lapeñarecicla.es.

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors. Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcina -vidre reciclat- en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO2 en el procés de fabricació i s'estalvia energia.

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, els ciutadans de Vila-real van reciclar un total de 445.379 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 8,8 quilograms de vidre. Respecte a la taxa de contenidors, Vila-real se situa amb una mitjana de 298 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 170 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats en el municipi.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es