Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real se suma a la campanya "Xicotet comerç. És el teu torn" per a potenciar el comerç de proximitat

dijous, 7 de novembre de 2019

Presentació de la campanya d'Ucovi "Xicotet comerç. És el teu torn"

El regidor d'Economia, Xus Madrigal, acompanyat pel president de la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi), Paco Arrufat, juntament amb la secretària de l'entitat, Tere Esteve, han presentat aquest matí la campanya "Xicotet comerç. És el teu torn". Una iniciativa promoguda per la patronal autonòmica, Confecomerç CV, amb la qual l'entitat pretén aconseguir la declaració internacional del Dia Mundial del Xicotet Comerç. 

La campanya, que té l'objectiu de generar un model de consum més local i sostenible, vol "posar de manifest el valor, la qualitat i l'impacte sociocultural que dona el xicotet comerç a la nostra ciutat, a més de la conciliació familiar que permet tenir els seus empleats i associats", explica el president d'Ucovi. Per a això, la campanya utilitzarà elements com la cartelleria, les bosses reciclades per a donar visibilitat a la iniciativa i la creació d'una pàgina web on la gent podrà votar perquè es reconega, en l'àmbit internacional, el Dia Mundial del Xicotet Comerç.

Als avantatges del comerç de proximitat, la campanya suma el seu menor impacte mediambiental. "La compra local és també un motor de sostenibilitat, ja que consumeix molta menys energia i gasoil perquè permet anar caminant o amb el bus gratuït municipal, en el cas de Vila-real", explica Madrigal, qui ha destacat l'esforç que fa l'Ajuntament per a donar suport al comerç local. "Vila-real té la suficient entitat per a ser una ciutat viva i aquesta és l'aposta que fem amb els diferents convenis que hem creat en l'àmbit comercial, com el que tenim amb Ucovi", assegura l'edil. Aquesta línia de suport es veurà reforçada ara en el marc de la campanya "Xicotet comerç. És el teu torn", a través d'una proposta d'adhesió de l'Ajuntament de Vila-real en el pròxim Ple. 

Ucovi i l'Ajuntament de Vila-real continuaran sumant forces per a potenciar les compres en els comerços de Vila-real durant aquest Nadal. "Enguany apostarem una altra vegada per la Fira de Nadal, amb la qual l'any passat vam instal·lar, per primera vegada, una pista de gel, llocs de venda i activitats d'oci a l'avinguda de la Murà, per a potenciar que la gent faça les seues compres en els nostres comerços", afirma Madrigal. 

La Unió de Comerç de Vila-real, que compta amb 130 comerços associats, porta 370.000 euros generats enguany en volum de negoci, tan sols amb els 16 comerços que utilitzen la targeta de fidelització. "Si 16 comerços poden generar 400.000 euros a l'any, l'impacte real que podria aconseguir el comerç local a Vila-real és molt gran", conclou el regidor d'Economia.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es