Inici

El Consorci alerta que el morrut roig estÓ acabant amb les palmeres canÓries del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars

divendres, 8 de novembre de 2019

Palmera afectada pel morrut roig

L'˙ltima palmera canÓria (Phoenix canariensis) greument afectada per l'atac indiscriminat del morrut roig (Rhynchophorus ferrugineus) es troba al Termet de Vila-real, a la vora dreta del riu Millars. Concretament es tracta d'un exemplar adult ubicat al costat del molÝ de l'Ermita. La Guarderia Rural del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputaciˇ de Castellˇ i la Generalitat Valenciana ha pogut detectar l'afecciˇ de la palmera a conseqŘŔncia de la caiguda de les fulles.

Durant els ˙ltims anys el Consorci riu Millars ha comprovat l'atac indiscriminat d'aquests cole˛pters originaris d'└sia central tant en palmeres canÓries com en datileres (Phoenix dactylifera). De fet, aquest insecte invasor s'ha menjat desenes de palmeres canÓries i datileres que creixien als dos costats del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars en llocs tan emblemÓtics com les alqueries de Santa BÓrbara de Borriana, l'ermita de Santa QuitŔria d'Almassora i el Termet de Vila-real.

El morrut roig va ser detectat per primera vegada a Espanya l'any 1994. Concretament es va descobrir a la provÝncia de Granada i posteriorment ha anat expandint-se per altres zones. La seua afecciˇ suposa la mort de les palmeres canÓries i datileres, les seues preferides a l'hora d'alimentar-se. Aix˛ suposa un greu perill per a la supervivŔncia de les palmeres aut˛ctones de la penÝnsula IbŔrica com el margallˇ (Chamaerops humilis).

Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es