Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

La Fira de Santa Caterina traurà al carrer 239 parades d'artesania, joguets i productes tradicionals com avantsala del Nadal

dijous, 14 de novembre de 2019

El regidor d'Economia, Xus Madrigal

La Fira de Santa Caterina, declarada Festa d'Interés Turístic Provincial, torna a Vila-real el diumenge 24 de novembre en una edició que de nou ha despertat un gran interés entre venedors no sols del municipi i la província sinó també d'altres punts del territori espanyol. El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha explicat que un any més la xifra de sol·licituds ha superat l'espai disponible i de les 329 peticions que es van rebre, finalment s'han autoritzat 239 parades de venda "ja que com és habitual s'han seleccionat aquelles parades dedicades a la venda de productes típics nadalencs, com ara torrons, pesebres o fruita seca, a més de joguets i artesania".

La fira, que s'instal·larà en el recinte habitual de la plaça Major, carrer Major Sant Doménec, Raval del Carme, Hospital i Josep Ramon Batalla, destacarà també pel seu important vessant solidari. "A la plaça Major comptarem amb un total de 24 estands d'ONG, la qual cosa convertirà aquest punt en una xicoteta fira de la solidaritat dins de la Fira de Santa Caterina", ha apuntat l'edil, qui ha detallat que entre els 238 llocs de venda hi haurà 77 d'alimentació, 20 de joguets, 28 d'artesania, 30 de bijuteria i complements i 42 d'altres productes, entre els quals ha destacat les 9 parades de pesebres, "un producte que molts visitants d'altres localitats venen a comprar a aquesta fira".

També es podran adquirir articles arribats d'altres municipis de la província i la Comunitat com ara dàtils d'Elx, torrons de Benlloch, formatge de Catí o suro de la Serra d'Espadà ja que un total de 76 venedors procedeixen de diferents punts del territori valencià. A més, la Fira de Santa Caterina també traspassa les fronteres locals i compta amb 19 parades d'altres províncies com Barcelona, Conca, Terol o Lugo, entre altres. A més, l'associació de firaires també instal·larà una zona d'atraccions al carrer Josep Ramon Batalla.

El responsable d'Economia ha volgut incidir de manera especial en els 73 punts de venda de comerciants de Vila-real ja que aquesta fira suposa "una oportunitat perquè donen a conéixer els seus productes als milers de visitants". Així mateix, Madrigal també ha recordat que molts comerços de Vila-real aprofiten aquesta jornada per a obrir les seues portes. "La Fira de Santa Caterina genera un important moviment econòmic a Vila-real tant en el sector comercial com en la restauració", subratlla el regidor, qui afig que "precisament per això i per estar lligada tan estretament a la història i la fundació de la ciutat, compta amb la declaració de Festa d'Interés Turístic Provincial". "Estem molt orgullosos d'aquesta fira i esperem que continue durant molts anys gaudint de tan bona salut", ha conclòs l'edil.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es