Inici

Benlloch dona compte al Consell Agrari del Pla de millora de camins rurals, que s'ampliarà el 2020 amb almenys 300.000 euros segons les prioritats dels agricultors

tornar Imprimir

dijous, 14 de novembre de 2019

Agricultura, Sala de premsa, Serveis públics, Ajuntament

Reunió del Consell Agrari Local_1

Benlloch dona compte al Consell Agrari del Pla de millora de camins rurals, que s'ampliarà el 2020 amb almenys 300.000 euros segons les prioritats dels agricultors

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit la constitució del Consell Agrari Local i ha donat compte als membres de l'òrgan consultiu de les actuacions que es duen a terme en matèria de camins rurals al terme municipal. Benlloch, que ha estat acompanyat pel regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, i pel regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica i Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, dona compliment d'aquesta manera al compromís adquirit amb l'últim Consell Agrari de mantenir informada l'entitat sobre el Pla de millora de camins rurals impulsat per l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Generalitat i la Diputació, amb l'objectiu de completar el condicionament de la totalitat de la xarxa rural el 2023. L'any que ve, la previsió és invertir altres 300.000 euros en la millora de vies rurals. 

Per a això, el Pla de millora de camins rurals ha emprés en les últimes setmanes una inversió de 500.000 euros, que compten amb finançament de la Diputació, per a asfaltar i millorar tots els camins de la zona de Solades (l'horta), amb una extensió de 10 quilòmetres de vies. "Aquesta és una primera fase del pla, que anirem completant i ampliant de manera progressiva fins a aconseguir l'objectiu de reparar tots els camins rurals del terme en un termini de quatre anys. Aquest va ser el nostre compromís amb els agricultors i amb el Consell Agrari i l'estem complint", valora Benlloch. 

Amb aquest objectiu, la Regidoria de Serveis Públics treballa ja en la previsió de necessitats per a continuar avançant en el Pla de millora de camins el pròxim exercici pressupostari. "Volem comptar amb les aportacions dels mateixos agricultors, que són els que millor coneixen les necessitats del terme, per a fixar aquells camins en els quals resulta prioritari actuar, per qüestions de seguretat o de millora de la competitivitat per a un sector que arrossega una important crisi amb l'entrada a Europa de taronja de tercers països", avança Valverde, que estima que l'any que ve hauran de destinar-se altres 300.000 euros per a continuar completant la millora de la xarxa rural.

Aquestes actuacions se sumen a les obres previstes per la Conselleria d'Agricultura al camí de Fornets i el camí Vell Castelló-Onda, que Valverde treballa per ampliar en els pròxims mesos amb un conveni específic amb la Conselleria per a la millora de camins que podria arribar als 500.000 euros. "Som conscients de la situació en què es troben bona part dels camins rurals de Vila-real i anirem asfaltant i millorant la xarxa, a poc a poc, malgrat la greu situació econòmica que travessa la ciutat, tal com ens vam comprometre amb el Consell Agrari", conclou Benlloch.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió del Consell Agrari Local_2
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es