Inici

Gumbau torna a Vila-real per a rellançar la figura del pintor vila-realenc en el 30é aniversari de la seua mort

tornar Imprimir

divendres, 15 de novembre de 2019

Sala de premsa, Cultura, Museus, Ajuntament

Exposició 'Gumbau. La poètica de la mirada'

Gumbau torna a Vila-real per a rellançar la figura del pintor vila-realenc en el 30é aniversari de la seua mort

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, acompanyat de la família de José Gumbau, ha inaugurat aquesta vesprada l'exposició "Gumbau: la poètica de la mirada", que fins al 29 de febrer recorre la trajectòria pictòrica i vital d'un dels principals pintors vila-realencs i valencians a través dels seus retrats. L'exposició, comissariada per la filla de l'artista, Esmeraldina Gumbau, i per José M. Juan Baldó, està formada per obres de la col·lecció de la família i suposa el tret d'eixida en la commemoració del 30é aniversari de la mort del pintor a Marsella, que la família promou amb diferents iniciatives com la producció d'un documental audiovisual sobre la figura de Gumbau i la seua obra, amb l'objectiu de recuperar la figura de l'artista i donar a conéixer la seua trajectòria. 

La mostra inclou també dues peces donades al Museu de la Ciutat per part de la família Giménez de Vila-real, corresponents a dos retrats que Gumbau va fer dels germans Víctor i Manuel Fenollosa. La col·lecció temporal es completa amb l'exposició de la sala permanent que la Casa de Polo dedica a uns dels personatges més il·lustres de la ciutat. Durant la inauguració, Benlloch ha destacat la trajectòria del pintor vila-realenc i el compromís de l'Ajuntament per col·laborar amb la família i la comissió tècnica creada per a revaloritzar la figura de l'artista.

Galeria multimèdia

Imatges

Exposició 'Gumbau. La poètica de la mirada'_3 Exposició 'Gumbau. La poètica de la mirada'_2 Exposició 'Gumbau. La poètica de la mirada'_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es