Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

La Comunitat de Regants de Vila-real celebra el 150é aniversari amb un repàs a la seua història

tornar Imprimir

dissabte, 16 de novembre de 2019

Agricultura, Sala de premsa, Ajuntament, Associacions

Acte oficial del 150é aniversari del Sindicat de Regs_1

La Comunitat de Regants de Vila-real celebra el 150é aniversari amb un repàs a la seua història

L'assut, "la casa de tots", tal com l'ha definida el president de la Comunitat de Regants de Vila-real, Pasqual Broch, ha sigut l'escenari que ha acollit l'acte commemoratiu dels 150 anys d'existència d'aquesta entitat. Una emotiva trobada a la qual han assistit la diputada de Cultura, Ruth Sanz; el director general d'Agricultura, Rogelio Llanes; el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero i l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, a més de presidents i personalitats relacionats amb el món del reg de la província de Castelló.

Durant l'acte, el president de la Comunitat de Regants ha recordat totes les persones que han fet possible aquest recorregut històric i han conservat el patrimoni d'aquesta entitat que "des del 4 d'octubre de 1869 ha sigut l'espill de la societat vila-realenca i ha passat per diverses èpoques amb diversitat de circumstàncies".

En aquest sentit, el president assegura que actualment, "és temps de sostenibilitat, eficiència energètica, utilització d'energies renovables i aplicació de productes respectuosos amb el medi ambient". I és que aquest aniversari arriba en el moment amb millors dades mediambientals de l'entitat, com explica el president de la Comunitat de Regants. Broch ha recordat les etapes més dures en la història de l'entitat però ha destacat que, malgrat tot, la Comunitat de Regants "sempre ha sabut respondre a les innovacions que marcava cada temps". 

Mirant cap al futur, Broch ha augurat que "parlant amb altres regants de la Comunitat Valenciana i de la resta d'Espanya, tinc clar que els pròxims conflictes vindran pel domini de l'aigua. La quantitat i el seu repartiment, la qualitat i la seua conservació seran els causants de futurs enfrontaments" al mateix temps que ha afirmat que "l'aigua no sols ha de ser incolora, inodora i insípida sinó que, a més, ha de ser apolítica, justa i de tots". A més, Broch ha volgut realitzar una menció especial als dos president vius de la Comunitat de Regants, José Balaguer i José Pascual Carda.

Per part seua, el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, ha traslladat en nom del president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, "l'enhorabona i el reconeixement a l'esforç que feu cada dia les persones que us dedicau a l'agricultura". La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha mostrat la disposició de la Diputació per a "donar suport econòmicament a la Comunitat de Regants i és una aposta decidida de l'entitat dur a terme el conveni de 40.000 € amb la finalitat de rehabilitar les pintures del saló social del pintor Joan Bosch i que ocupen més de 600 metres quadrats de sostres i parets".

En la mateixa línia, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha donat les gràcies a la diputada per aquest conveni i ha assegurat que "l'Ajuntament també col·laborarà en aquesta rehabilitació amb qüestions tècniques i econòmicament, si fa falta". A més, l'alcalde ha considerat que l'assut és el cor de la ciutat de Vila-real "que llança l'aigua i que ens permet ser el que som". A més, Benlloch ha fet lliurament d'un detall al president de la Comunitat de Regants, en reconeixement pel seu 150é aniversari, "pel seu treball constant en l'aprofitament de les aigües del riu Millars en benefici de la població i cultius i en agraïment per la gran dedicació de tots els presidents, síndics i comuners, en la seua tasca de divulgació de la nostra cultura del regadiu i de les nostres tradicions".

Més imatges de l'acte oficial del 150é aniversari, al Flickr de l'Ajuntament 

Galeria multimèdia

Imatges

Acte oficial del 150é aniversari del Sindicat de Regs
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es