Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

La 22a edició de Cineculpable projectarà 39 curtmetratges que competiran en la gala de premis del 29 de novembre

dilluns, 18 de novembre de 2019

La regidora de Joventut, Anna Vicens, i la coordinadora de Cineculpable, Sonia de la Vega

3.630 minuts de visionat, o més de 60 hores de cara a cara amb la pantalla gran, han servit a l'organització del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable per a recórrer una a una les 345 obres presentades a concurs i seleccionar les 39 històries que construeixen ja la graella oficial que es projectarà a l'Auditori de la localitat del 25 al 29 de novembre.

De moment els qui apunten alt són els 39 curtmetratges de la Secció Provincial i la Secció Oficial que es disputen els 7.800 euros en premis distribuïts en set categories. "En la selecció d'enguany trobem un gran nivell quant a curts de temàtica social on s'aborden temes com la situació de la tercera edat o la diversitat física i mental de les persones", ha indicat Sonia de la Vega, coordinadora de Cineculpable.

Obres que cavalquen sobre gèneres tan dispars com la comèdia negra, la de terror o el drama social, el bèl·lic o l'animació, i que arriben avalades per més de 200 premis i seleccions en diferents festivals nacionals i internacionals. Òperes primes (4 de les 10 de la Secció Provincial ho són) que es funden amb direccions veteranes se sumen a l'aparador en curt de Cineculpable, que aterra a més carregat de rostres coneguts: de Belinda Washington (Materoren ama) a Jon Plazaola (Beber), la que fora Culpable 2010 Carmen Ruiz (Mejor Actriz) o la mateixa Carmen Machi (¿Por qué miente la gente?). Per la seua banda, la regidora de Joventut de Vila-real, Anna Vicens, ha destacat el vessant internacional dels curtmetratges que integren la Secció Oficial, amb 9 obres procedents de França, Iran, Colòmbia, Austràlia, Àustria, Rússia, Croàcia i el Canadà. Del 25 al 28 de novembre Cineculpable -la sintonia oficial del qual assumeix enguany José Cabanes, el Dimoni- projectarà a l'Auditori de Vila-real a partir de les 22.00 hores i en sessions gratuïtes els 39 curtmetratges seleccionats. 

El divendres 29, durant la gala de premis, es coneixeran les obres guanyadores després de sotmetre's a l'escrutini del Jurat (a excepció del Premi del Públic). Un Jurat que integren enguany sis professionals. Encapçala l'elenc l'actriu il·licitana Elisa Lledó. Llicenciada en Art Dramàtic, diplomada en Interpretació Cinematogràfica i directora de la seua escola d'interpretació a Madrid, és coneguda pel seu treball en sèries com Allí Abajo, L'Alqueria Blanca o La que se avecina. S'uneix també el director Carlos Villafaina, guionista i director de Silencio por favor, nominat als Premis Gaudí i preseleccionat als Goya. 

El realitzador de Nules (Castelló) Vicente Bonet, premiat en diverses ocasions pels seus curtmetratges Love Wars, Miniatures o Sputnik, s'incorpora també al Jurat més culpable, que completen Iris Larios, d'Avant productors, l'Associació Valenciana d'Empreses de Producció Audiovisual i Productors Independents, i Sergi Heredia, actor i director artístic de Vila-real, impulsor de la FAM Teatre.

En Cinexpress, enguany partipen els IES Broch i Llop i la Fundació Flors que, amb el patrocini de Reciplasa, basaran els seus projectes en la temàtica del reciclatge. La projecció dels curts de Cinexpress serà una part del programa que desplegarà la gala de lliurament de premis amb la qual el festival clausurarà la 22a edició el divendres, 29 de novembre. El grup d'estudiants de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Castelló de l'assignatura d'Escenografia, Magdalena Chillida, Liliana Vilceanu, Carla Decostanzi i Alejandro Gómez, sota la batuta de la seua professora Marina García Broch, afronten el repte de dissenyar i crear l'escenografia de la gala, que serà conduïda per l'actor i còmic valencià Rafa Alarcón.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es