Inici

La comissió especial es reunirà cada mes per a continuar avançant cap a una nova normativa que assegure la convivència entre veïnat i penyes

tornar Imprimir

dimarts, 19 de novembre de 2019

Festes, Ajuntament, Sala de premsa, Seguretat ciutadana

Reunió constitutiva de la comissió especial de convivència amb les penyes per a la nova legislatura

La comissió especial es reunirà cada mes per a continuar avançant cap a una nova normativa que assegure la convivència entre veïnat i penyes

L'Ajuntament de Vila-real ha celebrat la reunió constitutiva per a aquesta nova legislatura de la comissió informativa especial creada a l'inici de l'any amb la finalitat d'establir un nou marc regulador que permeta compatibilitzar l'activitat dels casals, tant durant les festes com la resta de l'any, amb el descans del veïnat. En aquesta primera reunió de constitució, presidida per l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, s'ha configurat la nova composició de l'òrgan -amb la incorporació dels nous grups polítics representats en el Ple- i s'ha aprovat el règim de sessions ordinàries, fixant una convocatòria mensual que se celebrarà el primer dimarts de cada mes.

Així mateix, s'ha procedit a elegir la presidència d'aquesta comissió, que a partir d'ara assumirà la primera tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana i coordinadora d'Alcaldia, Silvia Gómez, a proposta del primer edil i després de la pertinent votació per part dels membres de la comissió. La Comissió Informativa Especial per a la Regulació de la Normativa de Convivència amb les Penyes estarà formada per set representants del Partit Socialista, dos del Partit Popular i un representant de cadascun de la resta de grups municipals (Compromís, Unides Podem, Ciutadans i Vox).

Gómez ha recalcat que l'objectiu és "adaptar l'actual normativa a la nova realitat dels casals i solucionar els problemes d'incivisme i molèsties, especialment en algunes zones de gran concentració de penyes". Per a això es treballarà en la modificació de l'Ordenança de convivència ciutadana a partir del consens entre els grups polítics i els agents socials implicats.

De fet, la presidenta de la comissió ha recordat que en les posteriors reunions es convidarà també a assistir als col·lectius afectats, com la Junta de Festes, la Comissió de Penyes i representants del Consell de Participació Ciutadana, a més dels tècnics dels departaments municipals, com es feia en l'anterior mandat.

Les sessions d'aquesta comissió se celebraran cada primer dimarts de mes i en la primera reunió ordinària, que tindrà lloc el pròxim 3 de desembre, es procedirà a revisar i valorar l'eficàcia de les mesures adoptades en les passades festes patronals, tant del mes de maig com de setembre. Algunes d'aquestes mesures van ser el reforç de les accions per a solucionar el problema de la brutícia i residus en la via pública, incrementant les labors de neteja i instal·lant WC químics en les zones més concorregudes, així com la campanya especial per a combatre l'abocament de voluminosos.

Així mateix, la comissió especial també analitzarà l'informe de la Policia Local sobre el cens de casals, després del treball realitzat per aquest departament per a actualitzar les dades, establint l'obligatorietat que totes les penyes tinguen el seu casal inscrit en el Registre Municipal.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es