Inici

La Guarderia Rural del Consorci riu Millars dissuadeix un caçador perquè no entre en el paisatge protegit

dijous, 21 de novembre de 2019

Zona del paisatge protegit en la qual va ser localitzat el caçador

La Guarderia Rural del Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments de Borriana, Almassora i Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana va dissuadir un caçador perquè no penetrara en la zona protegida. L'home, d'uns 60 anys, estava caçant amb tres gossos conillers aigües amunt del pont de l'autovia CV-10 però a escassa distància d'aquesta infraestructura que delimita, per l'oest, el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars.

Un dels guardes rurals del Consorci que es trobava per la zona de ronda de vigilància va comprovar com el caçador va intentar penetrar amb els seus tres gossos en el paisatge protegit a l'altura del jaciment arqueològic del Torrelló del Boverot. En aquell moment el guarda rural va manifestar la seua presència i el caçador, en veure'l, ràpidament va fer mitja volta i se'n va anar aigües amunt del riu Millars per davall del pont de la CV-10. Poc abans d'aquests fets el caçador va estar disparant la seua escopeta a escassos 200 metres del Torrelló en el moment en què una excursió formada per diverses persones es trobava visitant les restes arqueològiques del jaciment.

Precisament el tram del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars que es troba comprés entre l'assut dels Matxos i el pont de l'autovia CV-10 és un dels més agrests. A la rodalia del jaciment del Torrelló del Boverot s'han trobat rastres i excrements de llúdries i altres xicotets mamífers protegits. La presència d'un caçador i de tres gossos per la zona pot alterar de forma greu l'estabilitat i viabilitat de l'assentament de les llúdries en el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. 

Fa dos anys la Guarderia Rural del Consorci riu Millars va denunciar un home de vora 60 anys per caçar justament davall del jaciment del Torrelló. També en aquella ocasió estava acompanyat per tres gossos conillers. El caçador va ser denunciat per caçar en un espai protegit i es va enfrontar a una falta molt greu, una sanció econòmica que suposa vora 3.000 € i la retirada de l'arma.

Cal recordar que l'any 1985 la Conselleria d'Agricultura i Pesca de la Generalitat Valenciana va prohibir la caça a la desembocadura del riu Millars per l'interés ecològic de la zona humida. Més tard, aquesta prohibició va quedar ratificada per la declaració de Refugi de Caça el 12 de novembre de 1996. Els guardes rurals, des que es va instaurar el servei de guarderia l'any 2009, mai havien sorprés un caçador armat i caçant en la zona del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars fins a l'any 2017. En aquella segona ocasió van dissuadir el caçador que pretenia penetrar en l'espai protegit. Durant aquests anys sí que han descobert i han denunciat diverses persones per practicar la caça amb gossos conillers en la desembocadura baixa del Millars però sense anar armades.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es