Inici -> Àrees -> Projectes Europeus -> Notícies de projectes europeus

Caravaca aborda amb el programa Europe for Citizens l'accés a ajudes europees per a promoure una ciutadania activa

dissabte, 23 de novembre de 2019

Reunió amb el programa Europe for citizens_1

La regidora de Participació Ciutadana i Proximitat, Miriam Caravaca, ha mantingut una reunió amb el responsable del programa Europe for Citizens de la Comissió Europa, Gilles Pelayo, amb l'objectiu d'abordar les possibilitats de participació de Vila-real en les diferents convocatòries d'ajudes que promou la unitat, que pertany a l'Agència d'Educació, Audiovisual i Cultura (EACEA). La unitat centra la seua activitat en la promoció d'una ciutadania europea activa, a través de xarxes de col·laboració transnacional i agermanaments en temes sensibles com la immigració o l'euroescepticisme i programes de memòria històrica.

"Vila-real és una ciutat amb vocació clarament europea, com hem demostrat en multitud d'ocasions, amb els nostres agermanaments amb Sacile o Michalovce o amb la participació i lideratge en projectes europeus com el Medes. El programa Europe for Citizens ofereix possibilitats molt interessants, a través d'ajudes directes a projectes, per a continuar aprofundint en aquest objectiu i promoure una major participació i enteniment de la Unió Europea", detalla Caravaca, qui va analitzar amb Pelayo les diferents vies de finançament i programes per a valorar les possibilitats futures de participació de Vila-real. "Des de Participació Ciutadana, un dels nostres principals objectius és promoure una ciutadania més activa en els processos de presa de decisió i aquesta voluntat s'estén també a l'àmbit europeu, on, de la mà de la nostra societat civil, tenim encara molt de camí per recórrer", agrega.

La reunió amb el responsable de la unitat Europe for Citizens s'ha produït en el marc del programa de promoció de la ciutadania europea desenvolupat aquesta setmana amb associacions de veïns a Brussel·les. Un vintena de representants de les entitats veïnals i socials de Vila-real han pogut visitar el Parlament Europeu i l'oficina de la Generalitat a la capital belga, en un programa finançat per la UE.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió amb el programa Europe for citizens
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es