Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Cooperació i el Fons Valencià per la Solidaritat signen un conveni per a enfortir la democràcia local a El Salvador

tornar Imprimir

dimarts, 19 de novembre de 2019

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa

Conveni entre Cooperació i el Fons Valencià per la Solidaritat

Cooperació i el Fons Valencià per la Solidaritat signen un conveni per a enfortir la democràcia local a El Salvador

El Fons Valencià per la Solidaritat, presidit pel regidor vila-realenc Álvaro Escorihuela, i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica han signat el conveni de col·laboració entre les dues institucions per a l'exercici 2019. Aquest acord persegueix enfortir la democràcia local a través de la millora del compromís dels governs municipals a El Salvador, país que s'inclou en el IV Pla director de la cooperació valenciana.

La iniciativa, que finança la Conselleria, compta amb una dotació econòmica de 120.000 euros, la qual cosa suposa un increment del 60% respecte al finançament realitzat l'exercici anterior. L'objectiu del projecte Enfortiment de consells municipals plurals a El Salvador és consolidar aquest tipus de consells de caràcter local mitjançant l'impuls d'objectius que afavoreixen la transparència i la democràcia del país.

Mitjançant l'execució d'aquest projecte, el Fons Valencià per la Solidaritat pretén, a més de brindar capacitació i assistència tècnica als diferents municipis implicats, afavorir l'intercanvi d'experiències i de coneixements tècnics entre els socis del sud i les entitats locals sòcies, enriquint-se tots amb altres visions de treball i gestió. Així mateix, es pretén augmentar les capacitats de les persones i institucions cap al seu desenvolupament, aconseguir un enfortiment bidireccional, tant per als governs locals dels països on es treballa com per als ajuntaments socis.

El Fons Valencià per la Solidaritat és una associació sense ànim de lucre constituïda el 1993 per a contribuir al desenvolupament dels països empobrits. Formen part de l'entitat un total de 102 ajuntaments i 9 mancomunitats de la Comunitat Valenciana.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es