Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Vila-real participa en la constitució de la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians

tornar Imprimir

divendres, 22 de novembre de 2019

Sala de premsa, Normalització Lingüística

Constitució de la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians_2

Vila-real participa en la constitució de la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, va constituir ahir el Consell de la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians, presidit pel director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, en la setmana de la celebració de l'aniversari de la Llei d'ús i ensenyament del valencià (LUEV), que el dissabte 23 de novembre compleix 36 anys. L'Ajuntament de Vila-real va acordar adherir-se a la Xarxa.val en el Ple del 26 de març de 2019. 

L'entitat engloba els serveis lingüístics de les entitats locals i de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, i la conformen 47 ajuntaments, les mancomunitats de la Ribera Alta i de la Safor i 4 de les 5 universitats públiques valencianes: la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, la Universitat de València (UV), la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat d'Alacant (UA). 

Aquesta nova entitat supramunicipal vol afavorir el treball en xarxa, rendibilitzar el procés de normalització lingüística i té, com a objectius principals, compartir bones pràctiques i interessos comuns en la creació de sinergies per avançar en la normalització lingüística en l'àmbit local. A més, també pretén crear un espai de treball on s'elaboren estratègies conjuntes de planificació lingüística, servir com a canal de comunicació àgil entre el departament del Consell amb competències en matèria de política lingüística i els serveis lingüístics locals, organitzar activitats conjuntes i compartir recursos i eines entre les diverses administracions.

Galeria multimèdia

Imatges

Constitució de la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians Constitució de la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians_1 Constitució de la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians_3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es