Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Vila-real col·labora amb la comunitat franciscana en el 50é aniversari de la parròquia, amb un conveni de 7.500 euros

dijous, 28 de novembre de 2019

L'alcalde i la regidora de Tradicions han rebut als representants de la comunitat franciscana a Vila-real

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha rebut el pare Francesc Costa, rector de la parròquia de Sant Francesc d'Assís, i el voluntari Enric Reverter, en representació de la comunitat franciscana a Vila-real, que enguany commemora el 50é aniversari de la parròquia. Benlloch, que ha estat acompanyat de la regidora de Tradicions, Noelia Samblás, ha agraït el treball i dedicació dels franciscans a Vila-real i els ha felicitat pel seu aniversari, per al qual l'Ajuntament destinarà una aportació de 7.500 euros a través d'un conveni de col·laboració. 

La commemoració del 50é aniversari arranca aquest mateix diumenge, 1 de desembre (12.00 h), data d'erecció de la parròquia fa mig segle. L'efemèride se celebrarà amb una missa presidida pel bisbe Casimiro López i concelebrada pel pare provincial fra Juan Carlos Moya, que impartirà el dilluns (20.00 h) als salons parroquials la conferència "Franciscanisme a la província de la Immaculada: realitat i futur". Un recital de nadales el pròxim 21 de desembre (18.00 h), l'exposició "Sant Francesc somniat per Benlliure" al Convent, del 30 de gener al 23 de febrer, la publicació d'un llibre del 50é aniversari de la parròquia, xarrades, una vigília a l'abril i activitats lúdiques completen la programació del cinquantenari, que s'acomiadarà a l'octubre amb una missa presidida pel pare provincial. 

"Encara que la parròquia de Sant Francesc d'Assís es va erigir el 1969, la comunitat franciscana porta molt més temps amb nosaltres, almenys des de 1552. El nostre patró, sant Pasqual, va ser un frare franciscà, circumstància que testifica la important presència i arrelament de l'orde a Vila-real", assenyala l'alcalde, que recorda també la important labor social dels franciscans a la ciutat, a través, entre d'altres, de la Joventut Antoniana. "Per tot això, col·laborarem amb la parròquia, com ho hem fet ja en altres commemoracions i efemèrides de les nostres entitats, sempre en aliança amb la societat, en la celebració d'una relació que, durant els últims cinc lustres, ha portat a la ciutat importants fruits", agrega. 

La comunitat franciscana, per part seua, destaca l'interés de la parròquia per compartir l'aniversari amb la societat de Vila-real, "organitzant una sèrie d'actes commemoratius que permeten destacar l'aportació que la parròquia de Sant Francesc d'Assís i els pares franciscans han fet al llarg de la història a la ciutat i societat vila-realenca". "El 30 de novembre de l'any 1969, per un decret del bisbe Pont i Gol es publica l'erecció canònica de la quarta parròquia a Vila-real, a l'església del convent dels pares franciscans (antigament conegut com convent del Carme), que pertany a l'orde franciscana menor, si bé la presència franciscana a Vila-real es remunta a diversos segles enrere. Durant aquests anys, la parròquia s'ha convertit en una dinamitzadora important de la vida del barri i de la ciutat, amb activitats socials i una entitat centenària i emblemàtica com la Joventut Antoniana, que manté la seua seu a la parròquia", conclouen.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es