Inici -> Àrees -> Innovació -> Notícies d'innovació

Benlloch defén el paper dels municipis en el sistema de la innovació en el I Congrés d'Emprenedoria i Innovació Territorial de la Comunitat

tornar Imprimir

dimecres, 27 de novembre de 2019

Sala de premsa, Ajuntament, Innovació

L'alcalde ha participat en el I Congrés d'Emprenedoria i Innovació Territorial de la Comunitat

Benlloch defén el paper dels municipis en el sistema de la innovació en el I Congrés d'Emprenedoria i Innovació Territorial de la Comunitat

L'alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, José Benlloch, ha participat aquest matí, en representació dels municipis innovadors valencians, en el I Congrés d'Emprenedoria i Innovació Territorial de la Comunitat, celebrat en la seu d'ADEIT, a València. Benlloch ha defés en el Ple del congrés la importància de l'Administració local com a canalitzador de la innovació en el territori. 

"La Comunitat Valenciana, a través de les nostres empreses i la societat civil, té un potencial innovador tremend. El paper dels ajuntaments, com a Administració més pròxima als ciutadans, és servir de facilitador i catalitzador de tot aquest potencial, afavorint l'enfortiment del sistema i potenciant la innovació en el nostre entorn", detalla Benlloch, qui ha desgranat en el congrés la funció de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació en aquest procés. La xarxa, formada en aquest moment per 16 municipis de tota la Comunitat que representen el 31% de la població autonòmica i presidida per Vila-real, pretén servir de punt de trobada i col·laboració entre entitats locals en l'objectiu comú d'afavorir un model econòmic sostenible basat en la innovació i el coneixement. 

A més de Vila-real, formen part de la xarxa els municipis de Salinas, Gata de Gorgos, Almussafes, Alfàs del Pi, Onda, Villena, Ontinyent, Alzira, Alcoi, Benidorm, Paterna, Gandia, Torrent, València i Castelló. Tots ells són municipis reconeguts amb la marca Ciutat de la Ciència i la Innovació, que Vila-real va obtenir el 2011 i 2015, i membres de la Xarxa Nacional Innpulso de ciutats innovadores. Benlloch lidera la xarxa valenciana des de la seua constitució, el 2017. 

"La Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació ha de servir també com a exemple per als municipis de com podem estimular la innovació en el nostre territori, establint a més sinergies molt interessants entre les poblacions membres", recorda el president de la xarxa. Per aquest motiu, l'alcalde de Vila-real anima els municipis i entitats a integrar-se en l'organisme, com a poblacions convidades o entitats col·laboradores. 

El I Congrés d'Emprenedoria i Innovació Territorial de la Comunitat Valenciana és una iniciativa finançada per l'Ivace i els Fons Feder i organitzada per la xarxa de CEEI de la Comunitat, dirigida als tècnics i agents de l'ecosistema valencià d'emprenedoria, per a servir de fòrum de capacitació i intercanvi d'experiències. En el Ple Reptes i oportunitats del territori valencià, Benlloch ha impartit la ponència "Reptes per a les ciutats mitjanes valencianes que aposten per la innovació".

Galeria multimèdia

Imatges

L'alcalde ha participat en el I Congrés d'Emprenedoria i Innovació Territorial de la Comunitat_1 Benlloch defensa el paper dels municipis en el sistema de la innovació en el I Congrés d'Emprenedoria i Innovació Territorial de la Comunitat Benlloch defensa el paper dels municipis en el sistema de la innovació en el I Congrés d'Emprenedoria i Innovació Territorial de la Comunitat_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es