Inici

El Festival de Curtmetratges de Vila-real tanca la seua edició de 2019 amb l'aval de 1.300 'culpables'

dissabte, 30 de novembre de 2019

Gala Cineculpable 2019_8

Més de 1.300 persones amb un objectiu comú: sentir passió pel cinema en xicotet format. És el balanç que deixa la ja clausurada 22a edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable. Una nova cita "culpable" que va abaixar anit el teló amb la gala de lliurament de premis celebrada a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner i que va tenir com a clars triomfadors a Materoren Ama (Millor Curtmetratge 2019, Millor Direcció i Millor Interpretació Masculina) i Ferides (Millor Curtmetratge en Valencià i Millor Interpretació Femenina). 

Durant cinc jornades, del 25 al 29 de novembre, la sala de projeccions d'aquest espai cultural epicentre del festival s'ha omplit de públic atret per la qualitat, les temàtiques, el palmarés de premis i la diversitat de gèneres que han sabut conjuminar sense fissures les 39 obres seleccionades per a la Secció Provincial i la Secció Oficial, dels 345 curtmetratges presentats. 39 obres en les quals hi ha hagut propostes internacionals (de Rússia, Àustria, Croàcia, França i fins al Canadà, Colòmbia o Iran) i també molta reflexió social, abrigallada en més d'una ocasió pel discurs de comèdies repletes de cinisme que han servit per a abordar l'estigma de l'esquizofrènia, la soledat de les persones majors, els abusos sexuals en la infància o l'assetjament escolar, entre altres. 

"Aquesta edició de Cineculpable ha estat molt marcada per curtmetratges que mostren les diferències personals, tant físiques, psíquiques o d'estatus social; això és un favor que les i els realitzadors fan a la societat, mostrant la realitat social que vivim i fent-nos pensar que hem de millorar per a aconseguir un món més just i on tots tinguem els mateixos drets", ha assenyalat la coordinadora del certamen, Sonia de la Vega. 

Per altra banda, la regidora de Joventut de Vila-real, Anna Vicens, ha destacat "la qualitat tècnica dels projectes audiovisuals a concurs, el gran planter de creadors que tenim a Vila-real i a la província, o la proximitat i l'interés mostrat pel nostre Culpable, l'actor d'Onda Víctor Palmero". Vicens ha qualificat el festival com "un dels emblemes de la ciutat i de la nostra marca com a Ciutat de Congressos, Festivals i Esdveniments" i la capacitat de Cineculpable per a "projectar-nos internacionalment". "A més, serveix de suport als nostres creadors i és un estímul a futurs realitzadors i realitzadores a través dels tallers de Cinexpress", assenyala. Els tallers han implicat alumnat dels IES Broch i Llop i Fundació Flors. 

Materoren Ama i Ferides, dos drames, el primer sobre soledat i vellesa i el segon de tint romàntic, es van coronar aquest divendres com a clars triomfadors del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable en fer-se amb cinc de les set anhelades manilles. Un triplet per a Materoren Ama (Millor Curtmetratge 2019, Millor Direcció i Millor Interpretació Masculina) i un doblet (Millor Curtmetratge en Valencià i Millor Interpretació Femenina) per a Ferides. El palmarés de la 22a edició de Cineculpable l'han completat El tratamiento (Premi del Públic) i La última apuesta, guardonat com a Millor Curt Provincial de la mà del Premi Manuel Villarreal, patrocinat per Caixa Rural Vila-real.

Galeria multimèdia

Imatges

Gala Cineculpable 2019_5 Gala Cineculpable 2019_9 Gala Cineculpable 2019_7

Veure més imatges

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es