Inici

Les obres del sostre del col·legi José Soriano començaran aquest mes i s'executaran en tres etapes per a garantir la seguretat i el desenvolupament de les classes

diumenge, 1 de desembre de 2019

L'Ajuntament de Vila-real ha adjudicat ja els treballs de reparació del sostre del col·legi José Soriano, un projecte que es finança amb càrrec al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana amb l'objectiu de solucionar els problemes estructurals en la coberta d'aquest centre educatiu inaugurat el 2011. La regidora d'Educació, Aida Beteta, ha confirmat que les obres començaran en pocs dies -previsiblement el pròxim 9 de desembre si no es produeix cap contratemps- i la seua execució s'ha planificat, en consens amb la direcció del centre i la comunitat educativa, perquè no afecte el normal desenvolupament de les classes i per a garantir la seguretat dels escolars.

Així, la previsió de la Regidoria d'Educació és que els treballs arranquen el pròxim dia 9 de desembre i es duguen a terme en tres etapes: en la primera s'actuarà en el sostre del gimnàs; seguidament es procedirà a escometre la reparació de la coberta del menjador, una fase que, tal com ha explicat Beteta es realitzarà "aprofitant les vacances de Nadal". Finalment, en la tercera etapa es completaran les obres en la resta de l'edifici. El termini total d'execució de les obres és de dos mesos.

La regidora d'Educació ha recordat que la planificació de les obres s'ha abordat en consens amb la direcció i l'AMPA del col·legi José Soriano. Cal assenyalar que l'Ajuntament de Vila-real ha assumit la tramitació del projecte, adjudicat per un import de 180.231 euros, IVA inclòs, però el finançament és a càrrec de la Generalitat Valenciana, ja que aquesta obra està inclosa en el Pla Edificant de la Conselleria d'Educació.

El col·legi José Soriano, inaugurat fa només huit anys, va ser executat durant el govern del Partit Popular en la Generalitat Valenciana per l'empresa pública Ciegsa, que està sent investigada per la Justícia per presumptes irregularitats i sobrecostos en la construcció de centres educatius en tota la Comunitat Valenciana. Amb un cost de 4,6 milions, malgrat ser construït a base de panells prefabricats, la seua coberta ha causat nombrosos problemes de goteres i filtracions, especialment els dies de pluja.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es