Inici -> Vila-real

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars recupera una tortuga de rierol atropellada per un automòbil

tornar Imprimir

dilluns, 2 de desembre de 2019

Medi Ambient, Sala de premsa, Ajuntament

Exemplar de tortuga de rierol trobada al paisatge protegit del Millars

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars recupera una tortuga de rierol atropellada per un automòbil

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars format pels ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha entregat als tècnics del Centre de Recuperació de Fauna Forn del Vidre ubicat a la Tinença de Benifassà, un exemplar de tortuga de rierol (Mauremys leprosa) atropellada per un automòbil. 

Un veí de la partida del Boverot d'Almassora va entregar l'exemplar amb evidents signes d'atropellament en la closca a un guarda rural del Consorci riu Millars. El guarda es va posar en contacte immediatament amb el personal que treballa al centre del Forn del Vidre, a la Pobla de Benifassà, que ràpidament ha acudit a rescatar l'animal. En el moment de la retirada per part dels tècnics de la Conselleria de Medi Ambient, la tortuga ferida continuava amb vida. 

Cal tenir en compte que el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars acull diversos exemplars de tortuga de rierol, una espècie autòctona que pateix la destrucció del seu hàbitat i la competència d'espècies exòtiques com la tortuga de Florida. La Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) considera aquesta espècie com a vulnerable.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es